Politica

Războiul consilierilor municipali goleşte buzunarele plătitorilor de taxe

Majoritatea PD-L integrează Râmnicul în „absolutul” portocaliu

Conform statisticilor, locuitorii Râmnicului, în mare majoritate pensionari şi şomeri, sunt cei mai buni plătitori de taxe şi impozite din România. Nivelul taxelor a atins plafonul maxim şi nu mai poate fi crescut decât prin indexări conforme cu inflaţia. În acest context, municipalitatea beneficiază de un buget enorm, având la dispoziţie peste 2000 de miliarde lei vechi. De asemenea, fondurile necesare investiţiilor şi dezvoltării sunt completate tot cu bani publici, veniţi de la Guvernul României, adică şi de la râmniceni. Localităţi din mediul rural, vorbind aici despre Orleşti, Vlădeşti sau Perişani, au mai multe proiecte europene decât a făcut Mircia Gutău şi Romeo Rădulescu vreodată.

Din nou Delta ACM

Modul cum se cheltuiesc banii publici de către administraţia Râmnicului a devenit o temă violentă de dezbatere.     „Comisia de buget-finanţe se ocupă de tot ceea ce înseamnă bani în Primăria Râmnicului. Având majoritate în toate comisiile, democrat-liberalii hotărăsc ce şi când se întâmplă. Punctul nostru de vedere nu contează. Vă dau şi un exemplu intens mediatizat: anvelopările făcute de Delta ACM. Mi-a dat Romeo Rădulescu documentaţia, dar a uitat să-mi pună anexa nr.1, unde sunt toate preţurile. De ce sunt ascunse aspectele legate de costuri? Domnul Crăciunescu nu cunoaşte procedura. Chestiunile acestea nu trec prin Consiliul Local pentru a le putea dezbate. Plătitorii de taxe sunt pacăliţi. Se cheltuiesc nechibzuit 99 de milioane din banii alegătorilor şi ne tot spun că ne opunem investiţiilor. Păi, nu ne opunem dezvoltării, ci modului cum se cheltuieşte banul public. Se vorbeşte despre directorii-specialişti din Primărie… Unul dintre ei mi-a spus în mandatul trecut că a pus gabioane pe o stradă. Ceea ce se întâmplă în Primăria Râmnicului este fără precedent!”, afirmă consilierul PNL, Eduard Vârlan

„Calitatea este scumpă”

Membrii PD-L au acelaşi discurs ori de câte ori sunt acuzaţi de opoziţie că nu gestionează fondurile provenite din taxe şi impozite în favoarea oraşului. „Indiferent de ceea ce vorbeşte Eduard Vârlan, care este liber să vorbească ce vrea, eu, ca preşedinte al Comisiei vă spun că este democraţie în timpul dezbaterilor şi că deciziile sunt luate corect. Domnul Vârlan vă poate confirma că eu cer punctul de vedere al tuturor membrilor din Comisie. Dacă au dubii, primim imediat lămuriri suplimentare de la directorii de specialitate. Acum, noi nu avem nicio vină că domnul Gigi Matei vine din când în când la Comisie sau când îşi aduce dumnealui aminte. În ceea ce priveşte costul tuturor lucrărilor din Râmnic, vă spun atât: ceea ce este bun şi de calitate, este scump”, declară Grigore Crăciunescu, consilier local PD-L.
Verificând execuţia lucrărilor, jurnaliştii noştri au constatat că acestea sunt făcute de alte societăţi în sub-antrepriză.

Bogdan Alex Popescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button