Politica

George Popolan este noul viceprimar al comunei Dăeşti

Mai mulţi aleşi locali au decis, săptămâna trecută, să-l schimbe pe Petre Ionescu (PIN) din funcţia de viceprimar al comunei Dăeşti. În acest sens, ei au formulat un proiect de hotărâre, care a fost adoptat cu o majoritate covârşitoare (7-4).

Un consilier PSD a votat alături de Opoziţia locală

Cei patru consilieri PSD de la Dăeşti, precum şi alesul PIN au încercat să oprească introducerea acestei propuneri pe ordinea de zi a CL, invocând tot felul de prostioare, însă, Opoziţia nu s-a lăsat intimidată, impunându-şi punctul de vedere. Ajunşi în situaţia de a-i înfrunta la vot pe membrii CL croiţi să-l demită pe viceprimar, social-democraţii s-au încurcat în propriile planuri. Astfel că unul dintre ei a votat, surprinzător, alături de adversari.
Opţiunea reprezentanţilor PNL (2), PD-L (2), PAS (1) şi PNG (1) se ştia de la bun început. De altfel, aceştia au fost şi cei care au rămas în sala de şedinţe, nerăbdători să-l vadă trimis la plimbare pe Petre Ionescu. Celălalt grup, format din 5 consilieri, s-a retras pentru a-şi depista „trădătorul”, întrucât viceprimarul a fost demis cu 7 voturi „pentru”, adică cele 6 de la PNL, PD-L, PAS şi PNG, plus unul de la PSD. După cele 2-3 minute de „consultări”, solicitate pentru a-şi lămuri problemele interne, consilierii PSD şi viceprimarul PIN au cerut un răgaz suplimentar. După aproape o oră de „prelungiri”, au anunţat că nu mai revin la şedinţă. În aceste condiţii, cei 6 consilieri rămaşi în sală i-au transmis primarului Ion Dobre că propunerea lor pentru funcţia de viceprimar este liberalul George Popolan. Aşa cum era de aşteptat, acesta a primit cele 6 voturi necesare, în timp ce aleşii PSD şi PIN s-au ascuns în biroul primarului pentru a vedea ce se întâmplă mai departe. Aflând că mica lor „grevă” n-a avut niciun efect, ei s-au întors la şedinţă pentru a dezbate celelalte puncte aflate pe ordinea de zi.

Buican şi Stănculescu, prezenţi la şedinţă

Primarul Ion Dobre, care a participat la tot spectacolul din CL, nu a părut prea preocupat de cele întâmplate. Social-democratul a afirmat că poate lucra foarte bine şi cu noul viceprimar, ca de altfel „cu oricare dintre cei 11 consilieri locali”. Numai că „era de preferat ca, în această funcţie, să se afle cineva care face parte din partidul de guvernământ, pentru că, astfel, localitatea avea şanse să primească fonduri mai uşor”. „Nu pot spune că s-a procedat ilegal cu această revocare din funcţie, dar sunt câteva chestiuni, într-adevăr, discutabile. De exemplu, în lege se spune că astfel de decizii se pot lua dacă e o urgenţă. Trebuie văzut, zic eu, care a fost acea urgenţă. Cred că demiterea viceprimarului Petre Ionescu n-a fost un caz de extremă urgenţă! Dar asta vor decide Prefectura… sau instanţa, dacă domnul Ionescu va ataca mai departe decizia CL”, a declarat Ion Dobre. Avocatul Victor Stănculescu şi deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, au fost de altă părere. Cei doi liberali, care au asistat la întreaga şedinţă, au apreciat că „alegerea noului viceprimar, George Popolan, s-a făcut absolut legal” şi „nu există un singur motiv pentru contestarea hotărârii”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button