Politica

Liderul PC Vâlcea nu dă doi bani pe sfaturile lui Daniel Constantin

Mircea Stănculescu a transformat organizaţia judeţeană a PC într-o remorcă a PD-L, deşi liderii de la centru i-au interzis acest lucru. Preşedintele conservator a făcut în secret un protocol cu liderul PD-L Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, prin care se angaja să susţină candidatul pedelist la funcţia de viceprimar al comunei Lădeşti, în schimbul numirii sale în postul de viceprimar al localităţii Călimăneşti, ocupat de liberalul Vasile Scârlea.
Liderul PC tratează organizaţia ca pe propriul SRL şi îşi ameninţă membrii cu excluderea din partid dacă ascultă ordinele liderului Daniel Constantin.

Protocol „secret” între Stănculescu şi Jurcan

Alegeri cu scântei în comuna Lădeşti. Democrat-liberalii şi social-democraţii şi-au disputat postul de viceprimar. Alegerile au avut loc vineri, 26 noiembrie, şi s-au finalizat cu victoria  social-democratului Andronache Ilie. Respectivul post putea fi câştigat uşor de conservatori, primăria fiind condusă de un primar al PC. Dar asta numai în condiţiile în care conducerea judeţeană a partidului nu ar fi negociat în detrimentul propriului candidat.
Cu puţin timp înaintea alegerilor, prefectul democrat Petre Ungureanu şi cei doi lideri ai PC Vâlcea, preşedintele Mircea Stănculescu şi prim-vicepreşedintele Ion Pârvulescu au făcut presiuni asupra consilierilor PC pentru a-şi da votul candidatului PDL. Cei trei consilieri conservatori au fost ameninţaţi de liderul Mircea Stănculescu cu excluderea din partid şi cu pierderea locurilor de muncă.
Nicu Nicolae, preşedintele organizaţiei PC Lădeşti, membru în Consiliul Naţional al PC, a refuzat să se supună ordinelor lui Stănculescu. Conservatorul ştia că între PSD şi PC există un protocol de colaborare care implică şi susţinerea reciprocă în cazul unor alegeri. Şi, în cazul Lădeşti, exista un asemenea protocol. PC trebuia să susţină candidatul PSD, în schimbul susţinerii candidatului PC la alegerile din Ghioroiu.
Stănculescu a decis să calce în picioare ordinul conducerii centrale şi a încheiat un protocol secret cu democraţii.

Nicu Nicolae a rupt tăcerea

La presiunea liderului Stănculescu, chiar în ziua alegerilor, Nicu Nicolae i-a prezentat preşedintelui Daniel Constantin situaţia de la Lădeşti.  Acesta i-a cerut să respecte proctocolul încheiat cu PSD. Stănculescu s-a enervat şi i-a ameninţat cu excluderea din partid.
„Comuna Lădeşti nu mai avea primar de un an şi şapte luni. La presiunea prefectului şi a PDL Vâlcea, s-a hotărât să facem alegeri şi s-au făcut presiuni atât din partea prefectului, cât şi a domnului Stănculescu să-l alegem viceprimar pe candidatul PDL, Mazilu Nicolae, deşi acesta mai fusese viceprimar şi şi-a dat demisia. PC putea să câştige şi acest post, cum am câştigat primăria în faţa PSD, câştigam şi postul de vice, dar liderul Stănculescu a refuzat şi ne-a impus să susţinem candidatul PDL. În calitate de membru al Consiliului Naţional, i-am telefonat domnului Daniel Constantin şi i-am prezent întreaga situaţie. Dânsul ne-a spus să susţinem candidatul PSD, pentru că avem o alianţă la nivel naţional cu PSD, dar să nu ne lăsăm cumpăraţi de Cîlea. A repetat încă o dată că putem să facem înţelegeri cu cine vrem, dar nu cu PDL. În ziua alegerilor, ne-a sunat domnul Bogdan Diaconu şi a repetat acelaşi lucru. Cu o oră înaintea şedinţei, ne-am pus de acord cu primarul să votăm candidatul PSD. Chiar înainte de începerea şedinţei, ne-am trezit cu domnul Stănculescu, care ne flutura pe sub nas un protocol semnat cu PDL. Din câte am înţeles, tot de la el, actul era semnat doar de el, de Pârvulescu şi de Dorel Jurcan. Adică luase această decizie de unul singur, fără consultarea Biroului Permanent Judeţean, împotriva directivelor conducerii centrale a partidului”, a declarat liderul PC Lădeşti.

Cine nu e cu mine, e împotriva partidului

Nicolae susţine că Stănculescu a ameninţat toţi membrii PC cu excluderea din partid dacă nu-i ascultă ordinele. Excluderea celor trei consilieri a fost hotărâtă pentru astăzi, dacă membrii biroului se vor prezenta la şedinţă.
„S-a hotărât ca, marţi, să ne prezentăm la Vâlcea, să ne excludă, ca şi cum partidul ar fi SRL-ul lui de la Călimăneşti. Spune mereu că, dacă nu eşti cu el, eşti împotriva partidului. A mai gândit unul aşa… Noi suntem vechi în partid, iar o funcţie pe care a stat Perpelea, Buşe şi Grigorie implică o anumită atitudine. Nu vine el acum să ne trateze ca la grădiniţă, să ne tragă de urechi în BPJ, că-i stricăm înţelegerile personale cu PDL, prin care vrea să ajungă viceprimar la Călimăneşti… şi multe altele. Sunt membru în BPJ din 2005, nu sunt venit de ieri în partid. Sunt vicepreşedinte ales, nu numit, cum s-a făcut acum. Oamenii mă cunosc şi ştiu ce am facut pentru partid. Eu am câştigat alegerile la Lădeşti, el a distrus partidul în doar şase luni de mandat. Aştept cu nerăbdare şedinţa, să văd ce se întâmplă”, a precizat Nicolae.
Stănculescu nu se află la prima încercare de acest gen. El a mai încercat o dată să convoace BPJ, dar membrii biroului i-au dat cu flit.

Dana Nedescu

Articole Similare

One Comment

 1. Multimim ca ne aduceti pe aceasta cale informatii despre oameni care mai au demnitate.
  Am ramas impresinat sa vad ca d-L Nicu a ramas vertical.
  Cunosc ce a facut pentru Ladesti pentru acest partid care se vede doar cu lupa la nivel Judetean si National. In mod normal sefii lor ar trebui sa fie mandri ca se mai aude de acest partid doar pe la sate.
  Imi pare rau ca el a crezut in schimbare in momentul in care au reusut sa castige alegerile Ladesti impotriva celui mai incopentent primar pe care l-a avut aceasta comuna, D-l Dragnea Sabin. Dar jocurile politice i-au pus intr-un con de umbra (pe el si echipa lui) si nu au reusit sa faca prea multe.
  Se pare ca cei de al judet s-au gandit la un titlu de carte dar nu le-a reusit „Intoarcerea vicelui demisionar partea a- 2-a” sau „Vicele la fufe partea n” ; dar nici eu nu-mi pot explica cum s-a ajuns la titlul „Daca ai levier si petec ajungi vice primar”. Noua celor simpli ne sta bine sa citim si daca se poate sa comentam si sa radem de cei care se umplu de penibil ; Daniel C-tin vs Stanculescu.
  Va pupai – o sa mai scriu!

Lasă un răspuns

Back to top button