Politica

Rădulescu „ascunde” 250 de angajaţi într-o societate pe acţiuni

Primarul Romeo Rădulescu a găsit metoda cea mai sigură pentru evitarea disponibizărilor de personal impuse de premierul Emil Boc: înfiinţarea unor societăţi şi externalizarea lor împreună cu direcţiile deja existente. O măsură care va menţine întregul personal, adică 1.083 de angajaţi. Potrivit ordonanţei premierului Boc, după 16 august, primarul ar fi trebuit să dea afară 250 de angajaţi. Consilierul Ion Matei, liderul Organizaţiei Municipale – Râmnicu Vâlcea a PSD susţine că Rădulescu va externaliza anumite servicii din cadrul Direcţiei Administraţiei Domeniului Public, Grădina Zoologică, Baza de Agrement, amenajarea spaţiilor verzi, serele şi administraţia pieţelor, pentru a facilita  vinderea acestora către clientela sa politică.

Ion Matei i-a adus acuze grele primarului

Consilierul local Ion Matei, liderul Organizaţiei Municipale – Râmnicu Vâlcea a PSD, anunţa săptămâna trecută că primarul Romeo Rădulescu a decis înfiinţarea unei noi societăţi şi externalizarea unor servicii şi direcţii din subordinea primăriei pentru a-şi proteja clientela politică. Se pare că social-democratul avea mare dreptate. Edilul Râmnicului a introdus pe ordinea de zi a şedinţei CL un raport de hotărâre privind înfiinţarea unei societăţi comerciale pe acţiuni, care va asimila surplusul de angajaţi.  Rădulescu promitea la apariţia OG că nu va da afară niciun om şi că va găsi soluţii de faultare a OG, chiar dacă riscă un proces în instanţă. „Cea mai mare parte a celor disponibilizaţi sunt de la Administraţia Publică şi de la Pieţe. Cei de la Administraţia Publică vor trece la ETA, transportul în comun, iar la Pieţe va apărea o societate comercială. Noi avem aproximativ 1.100 de angajaţi, cu tot cu personalul din Filarmonică, Teatrul Ariel şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială. În cadrul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea sunt 320 de angajaţi, iar eu nu voi accepta ideea de reducere de personal. Voi căuta alte soluţii şi voi merge pe ideea de alte reduceri decât cele de personal”, spunea Rădulescu.

Piloşii, puşi la adăpost

Consilierul local PSD, Gigi Matei, susţine că primarul îşi bate joc de deciziile şefului său de partid, premierul Emil Boc, doar pentru a-şi proteja angajaţii care l-au ajutat să câştige alegerile.
„Nu vă imaginaţi că primarul vrea să-i protejeze pe angajaţii de la ADP sau de la sere ca să nu fie daţi afară. Exclus! El îi va transfera la noua societate pe acţiuni pentru a-i proteja pe angajaţii care au fost puşi pe funcţii în urma unor datorii morale pe care primarul le are faţă de ei. Vreau să vă spun că numai la protocol există 13 angajaţi, la administraţie tot 13, la patrimoniu sunt nu mai puţin de 40 de angajaţi, iar la cultură 8. Din câte am aflat, o altă parte din serviciile primăriei urmează să fie transferate la ETA. Oricum, ceea ce face primarul acesta se numeşte bătaie de joc. Din păcate, mai este o perioadă destul de lungă până la alegerile locale, iar dacă ritmul se menţine tot aşa, eu cred că oraşul nostru va înregistra o cădere nemaiîntâlnită de mult timp. Primarul nu ţine cont de nimic, modifică proiectele peste noapte, fără nişte studii prealabile şi fără consultarea CL. Este o adevărată nebunie!”, a mai explicat Ion Matei.
Şi la Consiliul Judeţean se lucrează la noua organigramă. „Nu sunt de acord cu aceste restructurări, dar vom respecta legea. Oricum, suntem în grafic. Singura problemă ar fi la serviciul de pază, dar acest serviciu se autofinanţează într-o oarecare măsură, având contracte de prestări servicii cu diverse firme, contra cost”, a declarat preşedintele instituţiei, Ion Cîlea. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button