Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Proiect pentru alimentarea cu apă a satului Ciunget

La doi ani de la instalarea în funcţia de primar, Sergiu Bogdan crede că ar fi putut realiza mai multe lucruri utile pentru comunitatea din Malaia dacă ar fi beneficiat de fonduri suficiente pentru a pune în aplicare proiectele vizate. Astfel, alesul local din Malaia ne-a precizat că multe dintre problemele stringente s-ar fi rezolvat dacă proiectul pe Măsura 3.2.2 ar fi fost finanţat.
Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Sergiu Bogdan trebuie să acţioneze pas cu pas pentru a le oferi locuitorilor confortul maxim în gospodării. În acest sens, primarul social-democrat ne-a precizat că Malaia are şanse mari să primească o finanţare de 2 milioane de euro pentru un proiect pe mediu. „Pe raza întregii comune, adică în toate cele trei sate (Sălişte, Malaia şi Ciunget) e nevoie, în ceea ce priveşte canalizarea, de o investiţie foarte mare, de peste 5 milioane de euro, pentru că sistemul de amplasare al foselor septice şi al staţiilor de tratare e foarte complicat, asta din cauza lacurilor de acumulare. Cum reţeaua de alimentare cu apă e deja introdusă în satul Malaia va fi mai lesne să finalizăm şi canalizarea în această zonă”, a spus alesul local din Malaia.
Sergiu Bogdan a mai afirmat că s-a întocmit şi un proiect pentru alimentarea cu apă a satului Ciunget: „Ar fi vorba de extinderea cu încă 3,5 kilometri a reţelei deja existente. Din păcate, până acum, nu am primit nici un leu pe OUG 577. Numai staţia de captare ne costă în jurul a 4 miliarde lei vechi, deoarece e amplasată într-o zonă greu accesibilă”.
În altă ordine de idei, Sergiu Bogdan ne-a informat că vizează şi reducerea costurilor pentru iluminatul public. „Vrem ca iluminatul să fie asigurat printr-o sursă de energie neconvenţională, prin panouri solare. Sistemul ne-ar face să plătim mai puţini bani, iar pentru o comună săracă precum e Malaia ar fi ideal acest lucru. Am scuti bugetul local de o cheltuială imensă, costurile pentru derularea lucrărilor urmând a fi amortizate în doar câteva luni. Proiectul are o valoare de 1,5 milioane de euro, a fost declarat eligibil, iar acum aşteptăm să vedem dacă vom primi finanţare pentru a-l pune în aplicare”, mai informează primarul social-democrat.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button