Alte sporturi

Pugiliştii vâlceni, pe urmele lui Lucian Bute

* antrenorul Marius Băluţă are în prezent la CS Chimia numeroşi boxeuri care au început deja să-şi confirme valoarea pe plan naţional şi cărora li se întrevede un viitor strălucit

Secţia de box a CSŞ Chimia Rm. Vâlcea a înregistrat în ultima perioadă rezultate care dau încredere pentru viitor. Ambiţia, seriozitatea de care au dat dovadă în pregătire au făcut ca tinerii antrenaţi de Marius Băluţă să reuşească să-şi demonstreze valoarea în majoritatea competiţiilor care au avut loc în 2010. Succesele realizate în ultimul timp le-au dat „aripi” tinerilor boxeuri vâlceni, care acum şi-au stabilit noi obiective, mult mai îndrăzneţe. Aproape toţi cei care au obţinut medalii la concursurile desfăşurate în acest an visează să calce pe urmele marilor boxeuri ai României, să ajungă cel puţin precum Lucian Bute şi chiar să depăşească performanţele acestuia, printre reperele pe care şi le-au luat numărându-se sportivi ca Roy Johnes şi Vladimir Klitschko.

Răzvan Vâlcea vrea să ajungă la Olimpiadă

Spre exemplu, Răzvan Vâlcea, cel mai bun „produs” existent în acest moment la secţia de box a CSŞ Chimia Rm. Vâlcea, încurajat de rezultatele din ultima perioadă, visează la o carieră fructuoasă în acest sport, presărată cu mari performanţe. În prezent se poate lăuda cu o medalie de argint la Concursul Internaţional de la Iaşi, cu medalia de aur la Cupa României, tot de aur şi la Concursul Naţional de juniori, este vicecampion al ţării în 2010 la categoria 60 de kilograme, rezultate care au atras şi atenţia antrenorilor federali. Răzvan Vâlcea a fost cooptat în lotul naţional de juniori şi astfel a ajuns la 16 ani, la doar aproximativ doi ani de când a început să practice acest sport, să-şi depăşească tatăl, fost boxeur, ca şi performanţe. Boxul a devenit pentru el o prioritate în acest moment, dar atenţia pe care-o acordă acestui sport nu-l determină să neglijeze şcoala. Vâlcea este elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, în clasa a X-a, specialitatea – volei. Răzvan doreşte ca şi după terminarea liceului să practice boxul. „Ca şi boxeur, îl am ca model pe americanul Roy Johnes. Mi-aş dori, însă, să pot ajunge şi eu precum a fost Nicolae Ilinca, singurul român care a câştigat olimpiada în urmă cu zeci de ani. Am început să mă gândesc mai serios la box după rezultatele din ultima perioadă. Ţelul meu este să ajung la Olimpiada din 2016 şi să mă întorc cu o medalie de acolo”, a spus Răzvan Vâlcea.

Adrian Mihai îşi doreşte să participe la un campionat mondial

Un alt pugilist de perspectivă al CSŞ Chimia Rm. Vâlcea este şi Adrian Mihai. Elev în clasa a IX-a la CNMB, având specialitatea volei, Adrian Mihai a dezvoltat în timp aptitudini pentru box, sport care îl atrage ca un magnet. Până să participe la un campionat mondial, obiectiv deja stabilit, elevul lui Marius Băluţă se poate lăuda cu numeroase medalii la nivel de juniorat. A obţinut aur la Concursul Naţional de juniori din toamna anului trecut (categ. 70 kg), a fost vicecampion naţional la cadeţi în 2009 (categ. 72 kg), a luat bronzul la juniori, la Cupa României din acest an (70 kg), argint la Concursul Naţional de toamnă – ediţia 2010 (75 kg), rezultatele ajutându-l să ajungă în lotul naţional de juniori.

Gunici ţinteşte Europenele de juniori

Nepotul unui campion al Vâlcii, Virgil Gunici visează să ajungă la Campionatul European de juniori. Medaliat cu bronz la Concursul Naţional de toamnă pentru juniori, rezultat obţinut la categoria +80 kilograme, Gunici mai are, însă, de făcut câţiva paşi până să-şi îndeplinească visul. Trebui să continue să se evidenţieze în concursuri şi să ajungă mai întâi în lotul naţional. Până când va confirma la nivel de amatorism, Gunici încearcă să mai „fure” din meserie urmărind galele lui Lucian Bute şi Roy Johnes, doi dintre pugiliştii săi preferaţi.

Campionul Naţional la cadeţi va deveni profesor de sport

Cel mai mic dintre premianţii ultimelor concursuri este Mihai Constantin (14 ani), proaspăt medaliat cu aur la Campionatul Naţional de cadeţi, de la Câmpulung. „Râmă” n-a visat, însă, din totdeauna să practice box-ul. „În urmă cu mai bine de trei ani, am mers împreună cu tatăl meu la o gală de Local Kombat. Am fost încântat de duelurile din ring şi mi-am dorit şi eu să ajung luptător de K1. Am mers la sală, la fraţii Mihalcea, la Gym Star şi acolo l-am întâlnit pe domnul profesor Băluţă. Aşa am ajuns la box, sport pe care nu l-aş mai schimba acum cu K1”, a precizat Mihai Constantin. Elevul lui Marius Băluţă îşi doreşte de la 2011 cât mai multe medalii şi selecţia la lotul naţional. Tatăl său are, însă, obiective mai îndrăzneţe pentru „Râmă”. „Fără carte nu se poate. În prezent Mihai este elev în clasa a IX-a la CNMB, iar după terminarea liceului va urma şi facultatea. Va fi profesor de sport, chiar dacă va avea rezultate de excepţie şi va deveni peste ani campion mondial la box”, a spus Constantin senior.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button