Diverse

Motodeltaplan prăbuşit la Drăgăşani

Duminică după amiaza, poliţiştii din Drăgăşani au fost sesizaţi prin Dispeceratul de Urgenţă 112 că în zona Gârdeşti s-a prăbuşit un motodeltaplan, pilotul şi pasagerul fiind grav răniţi.
La faţa locului, s-a deplasat imediat o echipă operativă a poliţiei care a demarat cercetările în vederea stabilirii situaţiei de fapt. Din primele date a rezultat că, în apropierea străzii Avram Iancu, din localitate, de pe o păşune, a fost organizată o decolare a aparatului de zbor, avându-l ca pilot pe Ionel C., de 46 de ani din Craiova şi pasager pe Viorel O., de 43 ani, din Drăgăşani, iar la scurt timp de la decolare acesta s-a prăbuşit, rezultând avarierea aparatului de zbor şi vătămarea corporală gravă a pilotului şi a pasagerului.
Pilotul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i s-a stabilit diagnosticul politraumatism intra-cranian acut închis, traumatism toracic cu fracturi costale, luxaţie cot stâng, fractură femur stâng, traumatism coloană dorso-lombară, iar pasagerul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde i s-a  stabilit diagnosticul politraumatism t.c.c. închis, traumatism omielic coloană cervico-dorso-lombară, fractură oase gambă dreapta, traumatism gleznă stângă cu plagă contuză, traumatism torace.
Aparatul de zbor a fost avariat în proporţie de 90% şi este proprietatea pilotului. Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani a delegat competenţa de cercetare a locului faptei, astfel că a fost informată Autoritatea Aeronautică Civilă Română, care a solicitat asigurarea locului faptei până la sosirea specialiştilor din cadrul Ministerul Transportului în vederea cercetării şi constatării tehnice. Potrivit purtărtorului de cuvânt al IJP Vâlcea, cercetările continuă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button