Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Primarul Râmnicului şi-a pus în cap şi Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor

• Reprezentanţii Fundaţiei au reclamat la Prefectură hotărârea luată săptămâna trecută şi prin care se interzice accesul animalelor de companie pe domeniul public

Primarul Romeo Rădulescu şi-a pus în cap reprezentanţii Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA), dar şi o mare parte din cetăţenii Râmnicului după ce a propus în ultima şedinţă de Consiliul Local interzicerea animalelor de companie pe domeniul public şi în mijloacele de transport în comun.
Aleşii locali au votat propunerea sa, iar drept urmare cei care nu vor respecta regulamentul impus de Primăria Râmnicului vor plăti sancţiuni usturătoare. Amenzile ce vor fi cuprinse între 100 şi 500 de lei. Primarul Rădulescu spune însă că propunerea de a lua această hotărâre a venit chiar de la râmniceni, deşi majoritatea susţin că li se pare un abuz să nu îşi mai poată plimba câinele pe domeniul public. De aceeaşi părere au fost şi reprezentanţii FNPA, care au atacat hotărârea la Instituţia Prefectului apreciind că acest regulament nu are nici un temei legal. „Anumite amendamente aduse de noi nu au fost luate în seamă, nici măcar nu au fost discutate, hotărârea nu are o bază legală; în legislaţie nu există o bază legală care să sancţioneze prezenţa animalelor pe domeniul public sau faptul că li se dă de mâncare. Pe lângă faptul că nu e voie cu animale fără botniţă şi lesă pe domeniul public, nu există alte spaţii pentru plimbatul animalelor”, a declarat preşedintele fundaţiei, Iulian Puican. De asemenea, reprezentanţii fundaţiei îl acuză pe primar că nu a organizat o dezbatere publică înainte să propună proiectul de hotărâre, cu toate că cei de la Primărie susţin că o astfel de întâlnire cu cetăţenii a existat. Prefectura Vâlcea trebuie să se  pronunţe momentan asupra legalităţii acestei hotărâri pentru ca regulamentul să poată fi respectat.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button