Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Proiectul pe PHARE 2006 este doar începutul

Ion Curelaru doreşte să introducă apa şi canalizarea în tot Bălceştiul

Începând din 5 iunie 2009, Consiliul Local Bălceşti a demarat implementarea proiectului „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare a oraşului Bălceşti”, finanţat de Uniunea Europeană în proporţie de 88,25 la sută, prin Programul Phare 2006 – „Coeziune economică şi socială” – „Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu”.
Recent, acest obiectiv de investiţii a fost finalizat, primarul Ion Curelaru organizând o conferinţă de presă pentru a marca acest moment. Cu această ocazie, edilul a precizat că valoarea totală a proiectului este de 1.133.205,54 euro, din care 1.000.000 euro o reprezintă finanţarea nerambursabilă. „Obiectivele specifice ale proiectului au fost: 1. realizarea unei infrastructuri tehnico-edilitare moderne, capabilă să susţină dezvoltarea economico-socială a localităţii, să atragă investiţii private şi să stimuleze dezvoltarea durabilă a comunităţii locale; 2. protejarea sănătăţii populaţiei şi a mediului înconjurător împotriva efectelor oricărui tip de contaminare a apei potabile, prin asigurarea calităţii ei de apă curată şi sanogenă; 3. extinderea sistemului de alimentare cu apă existent pe o lungime de 2.841 metri, construirea sistemului de canalizare pe o lungime de 7.094 metri şi amenajarea a două staţii de pompare; 4. Protecţia mediului împotriva efectelor negative ale evacuărilor de ape uzate neepurate”, a explicat primarul Ion Curelaru. De asemenea, social-democratul a precizat că reţeaua va deservi în primă fază circa 2.000 de locuitori, dar sunt pregătite investiţii pentru extinderea acestui serviciu în întreaga sa localitate. „Avem speranţa ca, în continuare, să putem finaliza reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă-canal în toată localitatea Bălceşti, în acest sens fiind realizată reţeaua de alimentare cu apă în satele Beneşti, Irimeşti, Cîrlogani (OG 7), iar pentru celelalte sate componente fiind realizat Studiul de Fezabilitate pentru Master-Planul Judeţean”, a adăugat edilul din Bălceşti.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button