Administratie

Primarul din Roşiile: Mă doare faptul că nu am fost ajutaţi să introducem apa şi canalizarea

Marinescu Stefan dec 09În această perioadă, în afară de recondiţionarea DJ 676 şi a DJ 676 F, prioritare pentru liberalul Ştefan Marinescu, primarul comunei Roşiile, mai sunt finalizarea lucrărilor de modernizare a Căminului Cultural de la Zgubea şi continuarea procesului de îmbunătăţire a condiţiilor oferite preşcolarilor şi elevilor din localitate.

Microbuzele şcolare se strică foarte des din cauza stării DJ 676 F

„Cele mai urgente probleme sunt, cum am mai spus, reabilitarea DJ 676 şi asfaltarea DJ 676 F. În acest sens, trebuie să fim sprijiniţi de Consiliul Judeţean şi am convingerea că preşedintele Ion Cîlea va găsi resurse, în această primăvară, pentru demararea lucrărilor”, a anticipat alesul PNL. Acesta a adăugat că, din cauza stării jalnice a Drumului Judeţean 676 F, transportul elevilor către şcoli este îngreunat foarte mult. „Microbuzele transportă zilnic elevi. Nu vă mai spun că, din cauza stării drumului, se distrug şi acestea. Noi am tot încercat să reparăm aceste drumuri, dar ştiţi cum e: plouă şi se alege praful de orice am face noi”, a completat Ştefan Marinescu.

Proiect pentru asfaltarea DC 79

Primarul din Roşiile a făcut câteva referiri şi în ceea ce priveşte starea DC 79. „Este făcut un proiect care prevede asfaltarea acestei importante căi de acces. Documentaţia este depusă la MDRT. Este vorba de un drum lung de 9,38 km. şi, deci, despre mulţi bani. Însă, ca întotdeauna, suntem optimişti. Am mai făcut cu ceva vreme în urmă o documentaţie foarte stufoasă şi pentru introducerea reţelei de alimentare cu apă, a canalizării şi amenajarea unei staţii de epurare. Mai era trecut şi un cămin, pe Măsura 322 a PNDR. Am încercat apoi să obţinem finanţare pentru aceste obiective prin acea ordonanţă 105, cea cu cei 10 mii de kilometri”, a menţionat Ştefan Marinescu. Primarul din Roşiile a mai precizat că nu este deloc uşor să faci faţă nevoilor unei comune ca a sa, mai ales că aceasta este formată din 11 sate.

11 sate, răsfirate ca ramurile unui copac

„Aceste sate sunt, dacă vreţi, ca ramurile unui copac. În alte localităţi, chiar şi vecine nouă, există 2-3 drumuri principale. La noi, drumuri laterale, peste dealuri, prin păduri, sunt o mulţime. În multe zone, există riscul producerii unor alunecări de teren. (…) În ciuda tuturor inconvenientelor, eu am căutat să rezolv problemele de infrastructură peste tot. Singurul sat nerezolvat, nici cu asfalt, nici cu pietruire şi care nu are o legătură rutieră bună cu centrul este Perteşti. Anul acesta, mă dau peste cap şi tot fac rost de bani măcar pentru pietruirea drumului. Trebuie să mai intervin şi în zona Hotăroaie, la Cherăşti, unde a rămas un drum nerezolvat, la Zgubea, unde trebuie pietruite câteva uliţe. Balaciu necesită drum de asfaltat. Mai aveam o problemă cu podurile, dar – slavă Domnului! – am rezolvat-o. Am realizat 3 poduri mari, care au presupus lucrări extrem de complexe”, a detaliat reprezentantul USL. „(…) Mă doare faptul că nu am fost ajutaţi că introducem apa şi canalizarea. Am depus proiecte în acest sens pe Măsura 322 a PNDR, dar, cum ştiţi, doar 3 au primit finanţare. Va trebui găsită o soluţie, neapărat. Vom depune documentaţia la Mediu şi peste tot pe unde mai aflăm că se poate, pentru că această problemă trebuie rezolvată urgent. Anul trecut, au fost câteva luni bune de secetă şi s-a simţit foarte serios acest lucru. Poate că, după alegeri, când s-or mai schimba anumite lucruri, vom beneficia şi noi de sprijin. Avem marele dezavantaj că nu avem ieşire la un drum naţional. Noi şi Tetoiu, comuna domnului primar Gheorghe Popa, avem problema asta. Şi la deszăpeziri tot singuri a trebuit să ne descurcăm”, a concluzionat Ştefan Marinescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button