Diverse

Primarul Ilie Amuzan vrea să aducă finala Ligii Campionilor la Seaca

Amuzan centru seaca* în Pavilionul 0, cel mai mare din cadrul Centrului Expoziţional Sud-Vest Oltenia, ar putea fi amenajată o sală de sport ultramodernă, cu o capacitate de 5000 de locuri

Centrul Expoziţional Sud-Vest Oltenia de la Seaca, un mega-proiect în valoare de 12 milioane de euro pe care primarul Ilie Amuzan l-a pus în aplicare prin programul Phare 2005, ar putea deservi direct nu doar mediului de afaceri din ţară, ci şi domeniului sportiv.

Potrivit spuselor edilului din Călimăneşti, locaţia ar putea găzdui chiar şi competiţii de anvergură la nivel internaţional, iar varianta vehiculată în ultimele săptămâni are darul de a-i uimi cu adevărat pe vâlceni. Astfel, dacă echipa de handbal feminin Oltchim Rm. Vâlcea va ajunge şi în acest sezon în finala Ligii Campionilor, „galacticele” nu ar mai fi nevoite să joace meciul de pe teren propriu în „exil”, la Bucureşti, ci la aproximativ 15 kilometri de Râmnic. Din câte se pare, în incinta Pavilionului 0, cel mai mare din cadrul Centrului Expoziţional de la Seaca, poate fi amenajată într-un timp cât mai scurt o sală de sport ultramodernă, în tribune (care vor fi ridicate de asemenea „peste noapte”, cum se spune) urmând a lua loc aproximativ 5000 de oameni.
Ilie Amuzan ne-a informat că oficialii clubului Oltchim au vizitat deja locaţia şi au rămas impresionaţi de construcţie, precum şi de spaţiul existent. „Practic, s-a generat pe computer o schemă a tribunelor, iar cel puţin în ceea ce priveşte capacitatea acestora conducătorii campioanei României au fost pe deplin mulţumiţi. Pavilionul 0 poate găzdui aproximativ 5000 de oameni, tribunele mobile urmând a fi amplasate la etajul superior. La parter, va fi întinsă suprafaţa de joc, se vor amplasa băncile de rezerve, precum şi vestiarele”, ne-a spus Amuzan, care nu a uitat să amintească şi faptul că locaţia dispune şi de aproximativ 1000 de locuri de parcare.

Inaugurarea Centrului Expoziţional va avea loc la finele anului 2010

În acest moment, cele patru pavilioane mici care compun Centrul Expoziţional Sud-Vest Oltenia de la Seaca sunt finalizate. În prezent, se mai lucrează doar la ultimul, care e şi cel mai spaţios, precum şi la amenajarea pe verticală a zonei. Recepţia tehnică a tuturor lucrărilor derulate, la care vor participa reprezentanţi ai Consiliului Local Călimăneşti, ai Consiliului Judeţean Vâlcea, precum şi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, va avea loc pe 2 noiembrie. De la eveniment nu vor lipsi trimişii speciali ai Uniunii Europene, în speţă ai Comisiei de Buget-Finanţe de la Bruxelles, care a aprobat şi finanţat acest mega-proiect.
După data de 2 noiembrie va urma o perioadă de 30 de zile destinată reviziilor şi reparaţiilor în zonele unde ar putea apărea anumite deficienţe, iar apoi va avea loc recepţia definitivă a lucrării. În opinia primarului Ilie Amuzan, inaugurarea propriu-zisă ar trebui să fie posibilă la finele lui 2010, mai precis între Crăciun şi Anul Nou, în prezenţa câtorva oaspeţi de seamă.
„La inaugurare, vor fi invitaţi bineînţeles reprezentanţii preşedinţiei României, precum şi ai Guvernului. Fără îndoială, nu va lipsi nici preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe de la Bruxelles, care a coordonat finanţarea acestei lucrări. Vor mai fi prezente şi alte persoane care au avut o contribuţie majoră la realizarea acestui obiectiv, începând cu membrii de frunte ai firmei spaniole de consultanţă, dar şi cei cinci preşedinţi ai Consiliilor Judeţene din Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt şi Mehedinţi, care şi-au dat acordul pentru amenajarea acestui complex expoziţional la Seaca”, ne-a spus primarul Ilie Amuzan.

Investiţia va atrage beneficii de 900.000 de euro pe an pentru oraşul Călimăneşti

Potrivit edilului social-democrat, după inaugurare, Centrul Expoziţional Sud-Vest Oltenia va primi în jurul a 2500 de vizitatori pe zi şi ar urma să atragă beneficii financiare majore comunităţii din Călimăneşti. Se estimează astfel că locaţia va genera un profit de aproximativ 900.000 de euro pe an, bani pe care administraţia locală îi va putea folosi pentru finalizarea celorlalte lucrări din staţiune. „Centrul Expoziţional Sud-Vest Oltenia de la Seaca este cel mai mare obiectiv din ţară care beneficiază de fonduri europene. Locaţia are şi o poziţie strategică, fiind amplasată pe un drum european, foarte aproape de centrul ţării. Poate tocmai de aceea, specialiştii consideră că investiţia de la Seaca este mai importantă chiar şi decât cea de la centrul expoziţional asemănător din Bucureşti”, se mândreşte Amuzan.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

One Comment

  1. vrabia malai viseaza…sa zica mersi anul asta daca trec de prima faza a grupelor desi e destul de greu~

Lasă un răspuns

Back to top button