Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Primarii, sfătuiţi să-şi ia adio de la banii pentru calamităţi

Gospodăriile vâlcenilor nu au scăpat de furia apelor. Pagubele nu au fost cuantificate încă în vederea realizării unui program de refacere a caselor afectate, dar ministrul Vasile Blaga le-a transmis prefecţilor să nu facă dezmăţ cu banii pentru calamităţii.
Prefectul Petre Ungureanu a fost atenţionat deja să nu mai facă pe nebunul şi să ceară din nou, foarte bine argumentat, bani pentru Goleşti şi Milcoiu, cele două localităţi afectate foarte grav de alunecările de teren provocate de precipitaţiile din luna martie.
Vasile Blaga, ministrul Adminstraţiei şi Internelor a ras localităţile Goleşti şi Milcoiu de pe lista urgenţelor şi a cerut prefectului Petre Ungureanu să fie foarte atent la cererile sinistraţilor, care au tendinţa să-şi umfle pagubele.
„Avem probleme cu banii. Am vorbit la telefon cu domnul ministru Blaga, care m-a întrebat câţi bani vrem, dar mi-a atras atenţia să nu fac pe nebunul, să cer doar ce se cuvine. Mi-a spus-o şi public pentru că sunt cazuri de dezmăţ, sunt cazuri când oamenii cer mai mult decât e posibil. La Milcoiu, am tăiat de 3 ori, la Goleşti am tăiat de ne-au sărit ochii, că se ajunge la 28 de miliarde de lei vechi, dar n-am tăiat nejustificat, am mers pe minimul posibil. De aceea, vă rog să nu faceţi exces. Nu mai puneţi botul că e cineva care se duce la Guvern, pe uşa din dos şi rezolvă totul să vă dea 10 miliarde pentru nu ştiu ce. Noi avem mari probleme să asigurăm cofinanţările acolo unde s-au dat bani. Vă promit că împreună cu CJ facem toate eforturile să nu rămână lucrurile încurcate, localităţile izolate, să nu rămână oameni pe cracă cum e femeia aia de la Goleşti, căreia ne-am hotărât să-i construim casa”, a precizat prefectul.

Containerul, un lux în viziunea ministrului Blaga

Femeia din Golesti are 80 de ani şi un soţ imobilizat la pat. Amândoi trăiesc într-un container. Un adevărat lux din punctul de vedere al ministrului Blaga. Alte 4 familii din zonă se află în aceeaşi situaţie, dar ministrul le-a scos de lista priorităţilor. Primarul localităţii Milcoiu este optimist, mai speră încă să primească cele 7 miliarde promise de premierul Emil Boc: „S-ar putea să primesc nişte bani. Pentru început, 7 miliarde de lei vechi, pe hotărâre de guvern. Îmi trebuie vreo 20 de miliarde de lei vechi şi am înţeles că-i voi primi eşalonat”.
În aceeaşi comună, un drum comunal a luat-o la vale, iar gospodăriile mai multor localnici au ajuns chiar pe buza prăpăstiei. Oamenii trebuie să meargă pe jos 12 kilometri până la  primărie.

Gospodăriile o iau la vale, prefectul se face că nu ştie

Deşi prefectul i-a avertizat pe primari să nu exagereze cu calamităţile, primarii au sărit la gâtul lui. Primarul din Dănicei i-a reproşat prefectului că, în localitatea sa, o casă e complet distrusă şi nimeni nu ştie nimic despre asta la Prefectura Vâlcea. La fel şi primarul din Stoileşti. Acesta a semnalat că, de mai bine de trei săptămâni, apele au acoperit singura cale de acces în două sate din localitate, iar Prefectura nu a luat nicio măsură. Plângerile primarilor sunt inutile în condiţiile în care ministrul Blaga a declarat oficial că va fi foarte strâns la pungă. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button