Politica

Prefectul de Vâlcea se pregăteşte să dea în judecată Primăria Râmnicului

Actualul prefect al judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, va fi nevoit să dea în judecată Primăria Râmnicu Vâlcea după ce consilierii municipali au aprobat în aprilie acordarea unor suplimente salariale de ordinul miliardelor de lei vechi.

Unde-i lege, e tocmeală

Primul Ministru Emil Boc le-a transmis prefecţilor din toată ţara că trebuie să atace în contencios administrativ toate hotărârile prin care angajaţii din primării au beneficiat de creşteri salariale de peste 20 %, în timp ce Guvernul s-a bucurat la economiile pensionarilor. „Am observat o mare veselie la unele administraţii locale în adoptarea de hotărâri de consiliu pentru majorarea cu 25% a salariilor prin bonusuri de tot felul. Vă rog să atacaţi imediat în instanţa de contencios administrativ aceste hotărâri de consiliu local, pentru că nu putem să ne furăm căciula, adică pe de o parte cerem aplicarea unui regim de austeritate personalului bugetar, iar pe calea din dos, aşa cum s-a făcut în ultimii 20 de ani, din nou, faceţi şmecherii de felul acesta – deci, aici trebuie să punem prin lege. Deja există, dar văd că unii se fac că o ignoră şi legea actuală nu permite acordarea de alte bonusuri decât cele prevăzute de Legea 330, legea salarizării unitare, în limita a 30 %, dar acum aplicarea suplimentară faţă de ceea ce este în lege a unor hotărâri de consiliu local pentru a preveni diminuarea veniturilor bugetarilor, repet, este un lucru incorect în raport cu toţi ceilalţi bugetari, pe de o parte, şi în raport cu ceea ce are ţara potenţial în momentul de faţă”, a transmis şeful Executivului.

Romeo Rădulescu a mărit salariile în instituţie, împotriva directivei lui Boc

În aceste condiţii, prefectul de Vâlcea nu poate da înapoi mai ales că ordinul vine de sus. Acesta e hotărât să atace în contencios administrativ hotărârea dacă CL nu revine între timp util asupra ei. „Da, s-a discutat în videoconferinţă. Am avut şi o discuţie cu domnul primar Romeo Rădulescu. Eu sunt obligat să le pun în vedere să revină asupra hotărârii. Dacă nu o vor face, eu sunt echidistant şi o voi ataca în instanţă”, a declarat Petre Ungureanu.
Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a adoptat, în prima şedinţă ordinară, după preluarea mandatului de primar de către Romeo Rădulescu, la iniţiativa acestuia, un proiect de hotărâre prin care angajaţii primăriei primesc până în decembrie 2010 suplimente salariale în cuantum de 979.000 de lei. Potrivit hotărârii CL din mai 2010, secretarul primăriei, Toma Mihăescu, primeşte lunar 1.300 de lei – supliment salarial pe post, până în decembrie, un director primeşte peste 600 de lei, iar consilierii primesc în funcţie de grad, până la 420 de lei, tot lunar.

Irina Rîpan

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button