Politica

Prefectul, acum în conflict şi cu predecesorii săi

Ilegalul din fruntea Prefecturii Vâlcea a lansat un nou set de injurii la adresa foştilor prefecţi ai judeţului. Mai în glumă, mai în serios, Ungureanu i-a făcut dobitoci pe toţi predecesorii săi, printre aceştia aflându-se şi o doamnă, Anuţa Handolescu.
Portretul făcut de trei dintre foştii prefecţi nu-l avantajează deloc pe Ungureanu, care este un „manelist frustrat”, „naiv”, „un pic narcisist”, „un pic cinic” şi „ilegal”.
Peledistul Petre Ungureanu se consideră cel mai frumos şi cel mai deştept, cel mai incoruptibil prefect al judeţului de la descălecarea romanilor încoace. De aceea, probabil, săptămâna trecută, acesta i-a făcut dobitoci pe toţi predecesorii săi.
„În general, dobitocii nu sunt puşi prefecţi, cel puţin nu în mandatul ăsta. Pentru celelalte, nu bag mâna în foc. Liderii de partid ar trebui să nu mai pună în funcţia de prefect oameni săraci şi cu duhul, şi material, şi profesional. Altfel, oamenii ar putea fi tentaţi să încerce să obţină anumite avantaje. Când ai deja o situaţie materială foarte bună şi o zestre profesională poţi să ajungi la un nivel încât nu mai poţi să faci decât bine. Eu călăresc directorii din subordinea ministerelor în sens pozitiv. Sunt printre puţinii prefecţi care-i călăreşte la maxim. Le cer lunar raportări. Ştiu tot ce se întâmplă în judeţ. Nu mişcă nimic fără ştirea mea”, spunea prefectul Bebe Ungureanu în cadrul unei emisiuni TV. Tot atunci, prefectul recunoştea că, în mandatul de deputat, deşi este jurist de profesie, a votat ca… „dobitocul” legile propuse de guvern. ,,Eu am fost în Parlament şi am votat ca dobitocul acea mărire de salariu pentru profesori, la fel şi legea câinilor fără stăpân…”,  şi multe alte legi votate la foc automat, fiecare contribuind la haosul din prezent.
Cei trei prefecţi care au condus judeţul până la descălecarea prefectului Ungureanu au  declarat la unison că actualul prefect este un personaj frustrat, depăşit de situaţie. Liberalul Radu Renga îl consideră un  manelist, democrata Anuţa Handolescu – un naiv rupt de realitate, social-democratul Remus Grigorescu îl consideră un narcisist cinic, iresponsabil,  ilegal numit în fruntea Prefecturii Vâlcea.

Radu Renga: „Eu nu cred că domnul Petre Ungureanu a spus aşa ceva, dânsul este o persoană publică şi nu cred că a putut să facă o asemenea gafă. Dacă, totuşi, a afirmat aşa ceva, cred că Dumnezeu a început să-i ia minţile, dar, lăsând gluma la o parte, tatăl meu, fie-i ţărâna uşoară, întotdeauna mi-a spus să fiu un om onest şi chiar el spunea că eu sunt o persoană prea onestă pentru lumea asta. Atunci, prefer să-l cred pe tatăl meu decât pe prefectul Bebe Ungureanu. De altfel, împărţirea oamenilor în sărăntoci şi avuţi mi se pare o abordare manelistă, tipică parveniţilor”, a precizat fostul prefect liberal Radu Renga.

Anuţa Handolescu: ,,Din punctul meu de vedere, declaraţiile domnului Bebe Ungureanu sunt declaraţiile unui om aflat în culmea gloriei. Declaraţii de acest gen se fac doar atunci când oamenii se află la începutul mandatului şi se cred cei mai grozavi. Dacă mandatul e mai lung vine timpul când îşi dai seama că eşti doar sacul de box al celor din teritoriu şi al celor de la Bucureşti. Fiecare dintre noi ne-am crezut grozavi, dar în final ne-am dat seama că suntem nişte persoane de sacrificiu. Îi doresc să conştientizeze cât mai curând că este un om de sacrificiu. Că nu contează cât de frumos şi de deştept eşti, ci cât de mult poţi să încasezi. Dacă îţi dai seama de acest lucru, ai şansa să rezişti ceva mai mult în funcţie. Dacă o să-ţi etalezi orgoliul şi o să crezi că eşti acolo pentru că ai niscaiva calităţi, şederea ta va fi mult mai scurtă. Doar conjunctura te ţine, calităţile nu au nicio valoare. Şi dacă ai naivitatea să crezi altceva, înseamnă că ai rămas un naiv incurabil. Este cimitirul plin de cruci ale persoanelor de neînlocuit”, a declarat fostul prefect democrat Anuţa Handolescu.

Remus Grigorescu: „Vorbeşte gura fără el! Un om care a ajuns în funcţia asta ar trebui să fie un om responsabil. Este omul celor care reprezintă puterea actuală în România. Cinic, iresponsabil şi ilegal. Un om care s-a evidenţiat doar prin acest gen de declaraţii, pentru că dincolo de ele, activitatea lui este zero. Aş fi putut să spun mai multe, dar astfel de declaraţii nu prea merită replică, pentru că ar însemna să te cobori la mintea lor. Lumea ştie cine este Bebe Ungureanu şi nu are sens să spun eu mai multe. Afirmaţia de săptămâna trecută e o formă de narcisism şi ar putea fi inclusă în manualele de politică la capitolul – aşa nu trebuie să faci”, a conchis fostul prefect social-democrat Remus Grigorescu.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button