Politica

Piaţa Centrală nu va mai fi concesionată

Piaţa Centrală a Râmnicului a devenit o adevărată problemă pentru Executivul Primăriei, care a decis „schimbarea schimbării” proiectului iniţial.
La presiunea colegilor de partid, primarul democrat Romeo Rădulescu s-a răzgândit din nou: piaţa nu va mai fi concesionată, iar lucrările de modernizare se vor face pe banii Primăriei Râmnicului, nu pe banii concesionarului. După finalizarea lucrărilor, piaţa va intra sub administrarea societăţii SC Pieţe Prest SA, societate aflată în subordinea primăriei.
În luna iulie, primarul Romeo Rădulescu anunţa că proiectul de modernizare a Pieţei Centrale  se va face la începutul lui 2011, dar nu din banii primăriei, aşa cum preconizase fostul primar Mircia Gutău, ci din banii investitorului care va licita lucrarea, pentru că Primăria Râmnicului  nu mai are bani. Rădulescu mai spunea atunci că tot ce se va face în viitor se va face în parteneriat public-privat, prin concesionarea directă a obiectivelor, pe o durată de 25 de ani sau chiar mai mult. Consilierii PSD şi PNL nu ştiau nimic despre acest proiect, dar l-au  considerat din start „o idioţenie maximă, un tun marca Rădulescu”. „Nu ştiam nimic, acum aud pentru prima dată. Este o idioţenie maximă şi se şi contrazice. Zice că nu are bani pentru proiect, dar aruncă 150 milioane de lei pe un studiu de fezabilitate, discutabil ca preţ, pentru că eu cred că ar costa mai ieftin şi mai şi  concesionează piaţa pe 25 de ani. Asta mai rămăsese în patrimoniul primăriei şi o dă şi pe asta. În primul rând este ilegal ce vrea să facă, dar nu mă mai miră nimic la pedelişti. Sunt curios cum o să facă chestia asta, că legal nu are cum”, a declarat Ion Matei, consilierul local PSD. Şi a avut dreptate.
La începutul lunii noiembrie, acelaşi primar îşi menţinea declaraţia, cu mici excepţii: concesionarea se făcea prin licitaţie publică în sistem electronic, pentru evitarea discuţiilor. Conştienţi fiind că licitaţiile publice pot fi „aranjate”, colegii de partid ai primarului i-au cerut să renunţe la ideea concesionării. Primarul a renunţat, dar nu se ştie dacă îşi va menţine această decizie în condiţiile în care s-a răzgândit deja de două ori.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button