Politica

PNL salută adoptarea de către Senat a proiectului privind diminuarea cotei unice de la 16 la 10%

Partidul Naţional Liberal a salutat adoptarea, de către plenul Senatului, a proiectului de lege prin care cota unică pentru impozitul pe venituri este diminuată de la 16% la 10%.
Reprezentanţii PNL au atras, însă, atenţia că PNL susţine scăderea cotei unice, atât pentru impozitul pe venit, cât şi pentru cel pe profit. „Numai în acest fel este posibilă stimularea mediului economic privat, singurul motor de relansare a economiei româneşti. Măsura este cuprinsă, de altfel, şi în programul partidului Statul liberal – A doua modernizare a României. Ne exprimăm speranţa că votul Senatului va fi confirmat şi de plenul Camerei Deputaţilor, care este camera decizională în acest caz”, aprecia Emilian Frâncu. Din nefericire, deşi proiectul de lege a fost iniţiat de un parlamentar democrat-liberal, senatorii PD-L au votat împotriva acestui act normativ, invocând argumente nefondate economic şi demonstrând, astfel, că sunt interesaţi doar de a strânge cât mai mulţi bani publici pentru a-i redirecţiona către propria clientela politică.
Partidul Naţional Liberal este decis să folosească toate mijloacele de care dispune pentru a promova, în continuare, soluţiile corecte de stimulare a mediului privat, singurele de natură să creeze premisele de relansare economică a României.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button