Politica

Liberalii au fost întâmpinaţi cu flori la sediul PD-L

Aşa cum au anunţat, liberalii au pichetat sediul PD-L Vâlcea, scandând „Demisia!” şi „Jos Roberta Anastase!”. N-am încercat să decriptăm aceste mesaje, mai ales pe al doilea, dându-ne seama că anumite nuanţe ar putea fi prezentate doar după miezul nopţii şi însoţite de pătratul roşu.
Dincolo de sensul erotic al mesajelor transmise de oamenii PNL-ului, n-am putut să nu remarcăm un lucru mult mai important. Zecilor de liberali prezenţi la miting, li s-au alăturat şi câţiva ziarişti care au adăugat completat „repertoriul” cu expresii de tipul: „Hoţii!” şi „Bandiţii!”. Spre norocul pedeliştilor, ascunşi în sediu, toată zarva se petrecea în parcarea din spatele clădirii, pentru că doar acolo li s-a permis liberalilor să facă gălăgie… Şi au protestat peneliştii de le-au sărit capacele. Mai ziceau una, mai trăgeau un ochi la jandarmi, să nu le tragă ăia câte una peste scăfârlii, pentru depăşirea numărului maxim admis de decibeli.
În fine, după ce au răguşit, Cristian Buican, Emilian Frâncu, Bogdan Pruteanu, Eduard Vârlan, Cristi Ghermac, Ion Popescu, Vali Monceanu, Cristi Iliescu, Victor Stănculescu şi ceilalţi 25-30 de liberali prezenţi, s-au îndreptat spre sediul lor. În drum, au făcut un scurt popas în faţa PD-L Vâlcea şi, fără să recurgă la violenţă, au mai zis vreo două-trei. În spatele perdelelor portocalii, se putea observa o fierbere mare. Ulterior, am aflat că democrat-liberalii se gândiseră să iasă afară şi să arunce cu avioane din hârtie spre colegii lor de la PNL. Însă, în cele din urmă, singurul care şi-a riscat pielea a fost Valentin Iliescu. Ministrul a venit în faţa liberalilor cu un braţ de flori, în semn de prietenie şi conciliere. Deci nu pentru că i-ar fi tratat ca pe nişte fetiţe. Exact, să nu umblăm cu îmbârligături!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button