Politica

PNL n-a stat cu mâinile în sân în Opoziţie. Liberalii au strâns informaţii despre baronii PD-L şi PSD

buicanDeputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, consideră că numai nişte naivi ar putea crede că, la alegerile locale din iunie 2012, unii dintre primarii liberali ar putea candida din partea altor formaţiuni politice.

Cristian Buican a reuşit să ţină organizaţia unită, într-o perioadă extrem de grea

„Am auzit şi eu tot felul de aşa-zişi analişti, prezicători, anticipând că, la alegerile viitoare, nu ştiu ce primari PNL vor candida din partea PD-L. Trebuie să recunosc că, în ultima vreme, n-am auzit o tâmpenie mai mare ca asta. Eu vă spun că, la alegerile din 2012, PD-L va obţine 5-6 la sută, aşa că mă aştept ca, din contră, foarte mulţi dintre primarii şi consilierii lor democrat-liberali să ne roage să-i luăm la noi. Deja avem astfel de solicitări, pe care le analizăm foarte atent. Sigur că, dacă printre cei care doresc să se înscrie în PNL, sunt şi profesionişti, în anumite zone de activitate, oameni cu imagine neştirbită, serioşi, bine intenţionaţi, îi vom accepta. Însă, asta nu înseamnă că imediat după aceea le vom pune pe tavă funcţii. Chiar dacă perspectivele PNL sunt foarte bune şi toată lumea se aşteptă ca, foarte curând, să avem din nou un rol foarte important în salvarea şi apoi în modernizarea României, nu putem uita că, o bună perioadă de timp, am fost vânaţi, hăituiţi şi încă mai suntem, de către actualul partid de guvernământ. A fost, şi încă mai este, o perioadă grea pentru noi… nu numai din acest punct de vedere. Sunt foarte mulţi liberali care au fost prigoniţi, care s-au sacrificat şi au muncit foarte mult pentru ca PNL să rămână o forţă politică pregătită oricând să revină la guvernare, să scoată ţara din haos. Aceştia sunt militanţii de care trebuie să ţinem cont în primul rând, pentru că datorită lor nu numai că nu am pierit ca partid, în această cumplită perioadă de Opoziţie, dar am devenit mai puternici ca oricând”, a declarat Cristian Buican, bucuros că, în ciuda perioadei foarte grea pe care a prins-o în fruntea PNL Vâlcea, alături de echipa sa, a reuşit să ţină partidul unit.

Liberalii nu negociază, ci se pregătesc să se transforme din vânat în vânători

Referindu-se la situaţia din Consiliul Judeţean, parlamentarul a spus că PNL nu a iniţiat negocieri cu PSD sau PNL. „Acolo se menţine o cârdăşie care funcţionează împotriva vâlcenilor. Când o parte sau alta va îmbrăţişa ideea de a acţiona în interesul judeţului, atunci vom putea sta de vorbă. Dar până atunci, nu are niciun rost să ne complicăm. Ştiu că sunt politicieni care încearcă o manipulare foarte ieftină explicând în stânga sau în dreapta cât de bine le este PSD-ului sau PDL-ului, pentru că guvernează tot, fac şi desfac, împart fonduri după bunul lor plac, pus în scenă tot felul de afaceri dubioase, dar profitabile, care le sporesc averile unora dintre reprezentanţii celor două formaţiuni politice. Lucru care îi face să se simtă în siguranţă, de neatins, un fel de stăpâni ai judeţului. Însă, vă asigur că nimic nu rămâne nedecontat. Este adevărat că noi, liberalii, am stat în ultima vreme un pic mai pe margine. Cel puţin aşa poate că s-a văzut din afară. Din interiorul acestui câmp de luptă, eu văd altceva: că am învăţat cum se hrănesc grupurile de interese PSD şi PD-L, am învăţat care sunt vulnerabilităţile lor şi… vă promit că, în campanie, vă veţi convinge de toate aceste lucruri”, a avertizat liderul judeţean al PNL.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button