Politica

PNL ar accepta guvernarea cu PDL, dar fără Boc, Berceanu şi Videanu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Râmnicu Vâlcea, că liberalii ar putea accepta o guvernare alături de PDL dacă din structura Executivului n-ar mai face parte oameni precum Emil Boc, Radu Berceanu sau Adriean Videanu, principalii vinovaţi, alături de Traian Băsescu, pentru situaţia foarte critică în care se află România.

„Şi astăzi suntem dispuşi să intrăm la guvernare, dar reiterez că nu în orice condiţii. În primul rând, eu văd o guvernare pentru guvernaţi şi nu pentru guvernanţi. Văd o guvernare fără miniştrii Berceanu sau Videanu, care au venit la putere cu propria clientelă de partid şi se vor retrage cu aceeaşi clientela, dar mai bogată. Nu în ultimul rând, aş vedea un guvern cu un premier, nu neapărat liberal, suntem conştienţi ca nu putem emite aceasta pretenţie, dar cu o personalitate asumată de un larg spectru politic, care să manifeste independenţă decizională. Deci nu Emil Boc!”, a afirmat declarat Crin Antonescu. Liderul PNL a anunţat că în cazul în care această condiţie minimală nu este îndeplinită, liberalii preferă Opoziţia, dar a avertizat că PNL va taxa fiecare gafă a actualei puteri. „De departe, proiectul legii învăţământului mi se pare o încercare de politizare preconizată de executiv. Dezbătut în graba sau mai degrabă nedezbătut cu cine trebuia, anularea autonomiei universitare, libertatea guvernului de a interveni pentru a hotărî câte facultăţi pot fi desfiinţate, modalitatea de a alege rectorii, toate fac din această lege o încercare de a portocaliza învăţământul românesc”, a adăugat liderul PNL.

Articole Similare

One Comment

  1. Domnul Videanu a declarat recent ca nu a luat nici macar odata in viata lui spaga si ca este suparat pe cei care insinueaza altfel. Il cred, sunt convins ca nici Basescu, nici Boc, nici Nastase, nici Geoana, nici Remes…a stai putin ca lu remes i-au facut flagrant…da sigur e nevinovat.

Lasă un răspuns

Back to top button