Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

PD-L scumpeşte medicamentele şi alimentele, PSD propune soluţii pentru ieftinirea acestora

• Deputatul social-democrat Aurel Vlădoiu a anunţat că partidul său nu renunţă la ideea reducerii TVA pentru medicamente şi alimente de la 19 la 5-9 la sută

Guvernanţii spun că scumpirea medicamentelor va fi mică, cuprinsă între 6 şi 7 %, însă, în realitate, Dumnezeu ştie cât vom scoate din buzunare pentru a ne proteja sănătatea. Ceea ce este interesant de aflat de către populaţia României este că, deşi noi ştiam din campania electorală, încheiată nu demult, că important este omul, persoana, votantul, iată că miniştrii de dreapta instalaţi sunt interesaţi mai mult de modul în care supravieţuiesc firmele de medicamente şi care ar trebui să-şi revină după şocurile crizei. Astfel, de ce să nu cotăm preţurile stabilite de către Ministrul Sănătăţii la cotaţiile actuale sau să negociem la sânge preţuri cât mai scăzute, când mai bine cotăm la calcularea preţurilor valori mult mai mari, de 4,25 lei pentru 1 euro. Cine suportă diferenţa? Populaţia. Şi asta nu este o păcăleală spusă de 1 aprilie.
În opinia deputatului PSD de Horezu, Aurel Vlădoiu, măsura anunţată de Cabinetul Emil Boc este una inacceptabilă. „Tot după 1 aprilie, dacă vom merge la medic sau vom intra într-o farmacie pentru a cumpăra medicamente, vom scoate bani din buzunar. Şi de ce? Pentru că funcţionarii bine plătiţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu au avut timp, luni de zile, să finalizeze normele de aplicare ale noului contract cadru. Iarăşi, nu este o păcăleală şi vom scoate mai mulţi bani din buzunar pentru fiecare încercare de a ne trata problemele de sănătate. Din aprilie, nici compensarea nu mai este compensare şi, chiar dacă plătim asigurări de sănătate, trebuie să mai scoatem până la 600 de lei pe an din buzunar. Ceea ce pare într-adevăr o păcăleală este că sănătatea e o prioritate naţională a PD-L, iar decidenţii îi privesc pe medici şi personalul medical ca pe nişte oameni slab pregătiţi, fără discernământ şi care sunt de vină pentru tot ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar, chiar dacă ni se spune că TRĂIM BINE”, a explicat parlamentarul PSD. Nu în ultimul rând, deputatul Aurel Vlădoiu a apreciat că social-democraţii au obligaţia morală, ca reprezentanţi ai principalului partid de opoziţie, să ceară un lucru pe care populaţia a început să-l înţeleagă, şi anume să le transmită actualilor guvernanţi „de dreapta”: DEMISIA!
Reprezentantul comunităţilor din vestul judeţului Vâlcea în Parlamentul României a adăugat că PSD nu renunţă la iniţiativele privind reducerea TVA pentru alimente şi medicamente, o astfel de măsură fiind una obligatorie. „Nu vedem cum altfel s-ar putea relansa consumul. Nu există o altă variantă! De aceea, PSD va face un apel către toate formaţiunile politice din opoziţie, să susţină această idee şi să ne batem împreună pentru ea. (…) PD-L  şi Traian Băsescu îşi doresc să guverneze un popor sărac, înfometat şi bolnav, pentru că speră că, astfel, îl controlează mai uşor, dar e bine să afle că PSD nu va sta cu mâinile în sân. Vom lua poziţie şi vom lupta cu toate armele noastre împotriva abuzurilor şi a nedreptăţilor”, a adăugat deputatul Aurel Vlădoiu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button