Liga II

Piţurcă a împrumutat trei tineri la CSM

* atacantul Dan Gogoşoiu a debutat deja la echipa din Zăvoi, marcând singurul gol al vâlcenilor în meciul de la Sibiu

Prin intervenţia directă a impresarului FIFA Radu Mătăsăreanu, Univ. Craiova a fost de acord să împrumute la CSM Rm. Vâlcea trei dintre cei mai talentaţi jucători tineri pe care antrenorul Victor Piţurcă îi avea în lot. Astfel, săptămâna trecută au semnat pentru echipa din Zăvoi atacantul Dan Gogoşoiu (20 ani), fundaşul central Ionuţ Popescu (20 ani) şi mijlocaşul Nelu „Jackie” Nicolae (19 ani).
Toţi au debutat deja în Liga I, îmbrăcând tricoul echipei din Bănie. Astfel, Gogoşoiu a jucat prima oară în Elită pe 19 octombrie 2008, într-un meci împotriva echipei Pandurii Tg. Jiu, iar în total a bifat deja trei meciuri în Liga I. În ceea ce îl priveşte pe Nicolae, acesta a debutat pe 16 august 2009, în jocul cu Pandurii Tg. Jiu, şi a bifat între timp 4 meciuri în Liga I. De asemenea, Popescu a evoluat pentru Universitatea Craiova pe 19 aprilie 2010, într-un meci împotriva echipei FC Vaslui, şi are 2 partide jucate pe prima scenă.
Dintre cei trei tineri fotbalişti, doar Gogoşoiu a debutat la CSM şi i-a încântat deja pe oficiali în meciul de la Sibiu, marcând singurul gol al echipei vâlcene. Altfel, merită precizat şi faptul că în cantonamentul pe care Univ. Craiova l-a susţinut în această vară peste hotare, Dan Gogoşoiu a marcat un hat-trick pentru jucătorii pregătiţi la vremea respectivă de Aurel Ţicleanu, în amicalul câştigat cu 13-0 în faţa formaţiei de amatori Sportklub Bischofshofen, care evoluează în Liga a IV-a din Austria.

Foşti jucători de la FC Snagov, în Zăvoi
* Dan Nicolae Balauru (30 ani), care are 129 de meciuri jucate inclusiv în Liga I, este cel mai experimentat dintre aceştia

De săptămâna trecută, CSM contează pe serviciile câtorva jucători care au îmbrăcat în trecut tricoul echipei FC Snagov. Printre aceştia se numără atacantul Marius Rădulescu (29 ani) – care a înscris 14 goluri în sezonul trecut al Ligii a II-a, şi tânărul fundaş Marius Tomozei (20 ani).
Cel mai experimentat din rândul fotbaliştilor proveniţi de la FC Snagov este Dan Nicolae Balauru (30 ani), un mijlocaş care are 129 de meciuri jucate în Liga I, pentru echipe precum Rocar Bucureşti, Poli AEK Timişoara, Apullum Alba Iulia, Oţelul Galaţi, FCM Bacău, Unirea Urziceni, Dacia Mioveni şi CS Otopeni. Balauru a evoluat ultima oară pentru FC Snagov chiar în meciul din Cupa României cu CS Otopeni, după care a venit să semneze pentru CSM Rm. Vâlcea.
Altfel, în Zăvoi a venit şi Marian Posteucă (27 ani), un apărător central valoros, care şi-a reziliat contractul cu Farul Constanţa şi a semnat pentru CSM, aici unde poate juca alături de câţiva dintre foştii săi coechipieri de la FC Snagov. Prin prisma evoluţiei bune de la Sibiu, Posteucă îl va face foarte repede uitat pe Bogdan Vişa, plecat la ALRO Slatina.

Cristi Bratu trăieşte a doua tinereţe în Zăvoi

Fără îndoială, cel mai experimentat dintre fotbaliştii care au semnat săptămâna trecută pentru CSM este Cristi Bratu. Jucătorul care va împlini 33 de ani pe 24 decembrie a evoluat în sezonul trecut pentru Poli Iaşi, dar în cariera sa a trecut pe la mai multe echipe din Liga I, cum ar fi Dacia Piteşti, FC Argeş, FC Timişoara, FCM Reşiţa, Univ. Craiova sau Dacia Mioveni. În total, Bratu a bifat peste 200 de meciuri pe prima scenă a ţării.

Bosniacul Kutlacek, în sfârşit legitimat

Săptămână trecută, conducătorii din Zăvoi au reuşit să-l legitimeze în sfârşit la CSM şi pe bosniacul Nenad Kutlacek. Contractul acestuia nu putea fi parafat din cauza datoriilor pe care clubul vâlcean le avea către Fisc. În condiţiile în care edilul Romeo Rădulescu a convenit să achite o parte dintre acestea, s-a putut perfecta şi contractul cu Kutlacek. Bosniacul şi-a făcut debutul la CSM chiar în meciul de la Sibiu, intrând pe teren în minutul 46, în locul atacantului Rădulescu. Altfel, CSM ar putea să mai legitimeze în această săptămână încă un „stranier”, care provine tot din spaţiul ex-iugoslav.

Adrian Dandea, în continuare accidentat

După cartonaşul roşu încasat în meciul cu Arieşul Turda, Adrian Dandea a fost nevoit să-şi ispăşească etapa de suspendare şi nu a putut fi utilizat de Sorin Bucuroaia şi Dumitru Teleşpan la Sibiu. Revenirea lui Dandea pe teren este însă incertă, deoarece jucătorul se resimte încă după o accidentare mai veche, aşa că ar putea să nu fie folosit nici cu ACU Arad, la finele săptămânii.

Petre Goge şi-a plătit grila şi a plecat

Fundaşul Petre Goge nu a preferat să mai rămână în Zăvoi nici după sosirea la CSM Rm. Vâlcea a noului investitor. Tânărul fotbalist provenit de la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu” şi-a plătit singur grila de transfer, în valoare de 18.000 de euro, devenind astfel liber de contract. Goge este curtat de Ceahlăul Piatra Neamţ, oficialii moldoveni oferindu-i posibilitatea de a câştiga aproximativ 2000 de euro pe lună.

Articole Similare

One Comment

  1. Daca Gogosoiu e la aceasta echipa, el de ce nu apare in echipa publicata pe site-ul clubului?
    A fost omis sau nu mai este?

Lasă un răspuns

Back to top button