Politica

Petre Ungureanu vrea

Şedinţe online cu primăriile falimentare

În plină criză financiară, prefectul Petre Ungureanu vrea să corespondeze online cu primarii judeţului. Probabil că a uitat de faptul că aproape jumătate dintre ei au renunţat la Internet şi telefonie, din lipsa de fonduri. Reprezentantul Guvernului în teritoriu spunea ironic că-i va forţa pe primari să folosească calculatorul chiar dacă aceştia fug de el ca dracu’ de tămâie.
De ce le-a fost frică, nu au scăpat. Primarii vâlceni vor comunica online cu prefectul Petre Ungureanu, coşmarul lor cel mai cumplit. Reprezentantul Guvernului în teritoriu şi-a propus să facă un portal web cu facilitate de ONE STOP CLICK, care să includă conexiuni şi link-uri pentru toate serviciile publice deconcentrate din judetul Valcea, cât şi pentru primării.
„Nu tragem clopote, dar încercăm să-i mai trezim pe unii care stau degeaba în primărie şi aşteaptă să le deschidă altcineva corespondenţa electronică. Vom face un portal care să includă conexiuni cu toate primăriile şi serviciile publice. Nu trebuie să se mai depalseze ei toată ziua la Prefectură, primesc informaţii online, pe loc”, a anunţat Ungureanu. Prefectul a uitat se pare că mai mult de jumătate din primăriile judeţului au reziliat contractele pentru Internet şi telefonie din cauza fondurilor insuficiente. Unii au renunţat şi la iluminatul public… Chiar dacă acesta le-a promis că vor primi banii până la finele acestui an, primarii spun că proiectul prefectului are şanse reduse de reuşită. Însă prefectului nu-i pasă şi a postat deja anunţul de intenţie pentru realizarea acestui portal. „Instituţia  Prefectului – Judeţul  Vâlcea în calitate de promotor al Proiectului „Public Services în Vâlcea County – Networking for a Common Mission” (Serviciile Publice din Judeţul Vâlcea – Parteneriat pentru o Misiune Comuna) – Mecanismul Financiar al SEE, vă invită să participaţi la achiziţia publică „Web site – dezvoltare”, prin „cumpărare directă” din SEAP. Autoritatea contractantă doreşte dezvoltarea site-ului www.prefecturavalcea.ro într-un portal web cu facilitate de ONE STOP CLICK, care să includă conexiuni şi link-uri pentru toate serviciile publice deconcentrate din judeţul Vâlcea şi primării. Rămâne de văzut cum va rezolva prefectul problema primăriilor izolate, care nu au nici cablu, nici telefon, au doar clopotul bisericii şi porumbei călători.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button