Politica

Petre Ungureanu, reclamat la ANI

Prefectul Petre Ungureanu va intra sub lupa autorităţilor certate cu politicienii corupţi şi îmbogăţiţi ilegal. Averea reprezentantului Guvernului în judeţul Vâlcea va fi verificată de ANI, după ce mai mulţi cetăţeni din colegiul uninominal Brezoi i-au semnalat deputatului Cristian Buican, liderul judeţean al PNL, că ar exista o discrepanţă foarte mare între veniturile declarate în ultimii ani de către actualul prefect şi bunurile cumpărate de acesta.

Multe informaţii din declaraţiile de avere ale prefectului nu se pupă

Potrivit primelor noastre cercetări, în 1997 şi 1999, Petre Ungureanu dobândea terenuri intravilane în suprafaţă totală de 1.000 mp. În aceeaşi perioadă, mai cumpăra două case, în suprafaţă de 100 şi 300 mp. Pe lângă toate acestea, actualul prefect reuşea să-şi achiziţioneze un autoturism Cielo, în rate, şi o şalupă, luată cu banii jos. După ce Ungureanu a devenit mare marţafoi în politică, averea sa a început să crească de la o zi la alta. În prezent, familia sa figurează cu 6 terenuri situate în zone de fiţe: 610 mp – la Sf. Gheorghe (proprietate dobândită în 2000); 500 mp – la Râmnicu Vâlcea (proprietate dobândită în 1996); 1,36 hectare – la Morăreşti (proprietate dobândită în 2004); 2.272 mp – la Bujoreni (n.r. – proprietate dobândită în 2007, cam în aceeaşi perioadă în care, la Staţiunea Pomicolă, lua amploare un scandal imobiliar de proporţii), 2.657 mp – la Bujoreni (proprietate dobândită în 2007); 1,42 hectare – la Budeşti (n.r. – proprietate dobândită în 2008, adică pe vremea când se pregătea punerea în scenă a poveştii „Lahovari”). În octombrie 2009, Petre Ungureanu declara că mai deţine un apartament, la Râmnicu Vâlcea, cumpărat în 2003, o casă de locuit (340 mp), tot în oraş, luată în 1996, dar şi o casă de vacanţă (280 mp), în Deltă, cumpărată în 2006. Pe lângă şalupa din 1991, actualul prefect şi-a mai tras, în 2008, şi o barcă Rom Craft. Tot în anul 2008, Petre Ungureanu a obţinut 312.077 lei noi, din vânzarea unui teren către SC Terapont SRL. Cu o sumă similară, 300.000 lei, actualul prefect figura la capitolul „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate”. În schimb, el înregistra datorii de 48.600 euro, 28.000 lei şi 130.000 euro, scadente în 2021-2022, pentru trei credite făcute la Volksbank. La vremea respectivă, Ungureanu menţiona că, în ultimul an fiscal încheiat, a obţinut de la Camera Deputaţilor un salariu de 63.775 lei. La capitolul venituri din activităţi independente, acesta trecea două cabinete de avocatură, al său, cu un venit de 17.229 lei şi al soţiei, cu 142.572 lei.

Buican s-a referit din nou la „prefectul ilegal”

Ciudat, multe date, într-adevăr, nu se pupă, cum de altfel sugerează şi deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea. „Am în ultimul timp foarte multe semnale că domnul prefect Bebe Ungureanu a devenit un vătaf al judeţului. Dânsul este un prefect ilegal, după cum am mai semnalat. Nu a susţinut un examen, nici măcar unul aranjat, pentru ocuparea postului de prefect. A fost numit interimar, interimatul a expirat şi el încă e prefect… Le-am recomandat reprezentanţilor PNL din administraţia publică locală să atace în justiţie toate actele administrative semnate de Bebe Ungureanu, pentru că sunt acte ilegale, având în vedere faptul că dânsul ocupă, astăzi, în mod ilegal, funcţia de prefect. Probabil că domnul Ungureanu se comportă aşa pentru că – atacându-i permanent pe reprezentanţii partidelor aflate în Opoziţie, trimiţându-le controale, şantajând primari, ameninţându-i că le trimite diverse controale, că-i amendează ori că îi schimbă, pe motive inventate de el – speră să-i intimideze pe toţi. Speră că, astfel, toţi îi vor lua frica şi nu vor mai comenta nimic. După părerea mea, acest comportament nu numai că nu dă roade în sensul în care îşi făcuse el planuri, dar îl şi descalifică ca prefect al unui judeţ… şi îi voi cere primului ministru să îl înlocuiască”, a anunţat parlamentarul liberal.
Nu în ultimul rând, Cristian Buican a adăugat că va cere ANI să-l ia la purecat pe prefectul de Vâlcea. „Tot în legătură cu prefectul Bebe Ungureanu, vreau să vă spun că, la cabinetul parlamentar, am avut foarte multe sesizări. Unele dintre acestea ridicau o mulţime de semne de întrebare cu privire la modul în care actualul prefect, garantul legii pe aceste meleaguri, şi-ar fi dobândit averea. Mai exact, cetăţenii mi-au semnalat că veniturile declarate de Ungureanu sunt foarte mici în comparaţie cu averea acumulată de acesta, în ultimii ani. Şi mie mi se pare că, din indemnizaţia de deputat şi, mai târziu, din salariul de prefect, nu avea cum să-şi ia nu ştiu câte terenuri şi case. De aceea, voi cere ANI (Agenţia Naţională de Integritate – n.r.) să-l verifice la sânge. Să vedem şi noi dacă nu cumva averea sa este prea mare în comparaţie cu veniturile declarate!”, a mai spus preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Articole Similare

One Comment

  1. ungureanu vataf? mult prea frumos spus pentru un tupeist lipsit de orice valoare! a mancat banii de la stat pentru a servi pe tava nevestei subiecte concretizate in dosare avocatesti! tupeist, infatuat si arhivist de marca in meandrele apelor! unde-ti ascunzi constiinta impostorule?

Lasă un răspuns

Back to top button