Politica

Petre Ungureanu, după chipul şi asemănarea lui Boc

Premierul Emil Boc este nu numai incompetent, inconsecvent, complice la marele jaf dat de baronii PD-L, ci şi rupt de realitate, greu de cap, idi…t, cret…n şi tâmp…t. De parcă n-ar fi făcut destul rău acestei ţări distrugând economia, punând cruce agriculturii, închizând sute de mii de firme, băgând mâna în buzunarele pensionarilor, bugetarilor, femeilor şi copiilor, liderul PD-L continuă să ţină în funcţii, atât în aparatul central al Guvernului, cât şi în structurile din teritoriu, cei mai „dalmaţieni” şi controversaţi indivizi, care pe lângă miile de păcate pe care le au, mai fac şi imagine proastă instituţiilor statului.

Activitatea prefectului oglindeşte perfect eşecul guvernării PD-L

Unul dintre oamenii pe care Boc mai bine i-ar fi trimis la canal decât să le dea pe mână instituţii importante este şi vâlceanul Petre Ungureanu, a cărui activitate în funcţia de prefect oglindeşte perfect eşecul guvernării PD-L. Dacă înainte de a fi promovat în acest post, fără să dea vreun concurs, Ungureanu avea pusă eticheta de baron imobiliar, acum şi-a adăugat-o, singur-singurel, şi pe cea de „miliţian”, pentru că liderii partidelor din Opoziţie şi foarte mulţi primari îi reproşează şi asta, că în loc să facă ceea ce trebuie, să construiască, să pună umărul la ceva, să adauge o cărămidă, o măslină, el distruge, trimite controale la comandă şi pune în scenă diverse şmecherii pentru care, la un moment dat, toată lumea speră că va da socoteală. Da, toată lumea, nu numai noi, de la Arena, cum sugera cineva, că acest ziar a fost multă vreme singurul canal media din judeţ care a criticat PD-L, care l-a luat în pix şi pe prefect şi, vezi Doamne, de la noi s-au molipsit şi alţii.

Răutăţi sau glume de prost gust pe seama greutăţilor unor copii ce nu pot ajunge la şcoală

Am făcut un mic test şi am constatat că Petre Ungureanu are o imagine zdravăn şifonată nu pentru că ziaristul „X” ar fi dat tonul, ci pentru că deşi are o groază de pete în C.V. omul nici nu ştie să se comporte cu cei din jur. Pare genul de individ care le ştie pe toate, cel mai frumos şi mai deştept, care întotdeauna are dreptate şi trebuie lăudat permanent doar pentru simplul fapt că există. Ungureanu nu are o imagine bună pentru că, de-a lungul timpului, a făcut multe prostii şi a spus multe tâmpenii. Atât de mari încât, cu două-trei excepţii, nici măcar oficioasele PD-L din Vâlcea, n-au putut să nu-l taxeze. Intenţionat, n-am spus nimic timp de două săptămâni despre declaraţiile prefectului Petre Ungureanu la Realitatea TV, unde acesta i-a jignit pe copiii din satele Pleaşa şi Fundătura, de la Vlădeşti, care din cauza condiţiilor meteorologice din această perioadă şi a mijloacelor de transport foarte vechi de care dispune Primăria sunt nevoiţi să meargă pe picioare câţiva kilometri pentru a ajunge la şcoală. „Nu cred că ar trebui privită cu uşurinţă dorinţa unora de a fi mutaţi ca invalizii de la o şcoală la alta, pe roţi”, a spus atunci Petre Ungureanu. Prefectul de Vâlcea nu s-a liniştit nici după ce unii dintre sfătuitorii săi i-au sugerat să schimbe partitura. El a intervenit într-o ediţie specială, la Realitatea TV, pentru a face alte precizări demne de toată sila. „Nu cred că e o mare nenorocire dacă copiii mai fac şi mişcare în afară de faptul că unii dintre ei fumează. (…) Am copii, toţi au făcut şcoala pe jos, inclusiv eu, şi nu am murit şi după cum vedeţi suntem sănătoşi”, a adăugat prefectul de Vâlcea.

Până şi oficioasele PD-L s-au săturat să mintă

Cum spuneam, am decis să nu comentăm acest subiect, pentru a vedea cum este tratat de oficioasele PD-L, dar şi de presa care, simţind că bate vântul schimbării Guvernului, a devenit semi-independentă în această perioadă. Cu două-trei excepţii, jurnaliştii din presa locală şi naţională l-au făcut „franjuri” pe Ungureanu, repetăm, fără ca „tonul” să-l dăm noi. Având în vedere situaţia tensionată din ţară, că nervii românilor sunt întinşi la maxim şi că nimeni nu acceptă mai ales în această perioadă reacţii dure sau glume proaste pe seama greutăţilor pe care le întâmpină unii copii, ne-am fi aşteptat la schimbarea prefectului în secunda a doua, însă, probabil că atunci am uitat pentru un moment că trăim într-o ţară guvernată de un papiţoi, care de vreo doi ani stă la Palatul Victoria ca mutul în păpuşoi. Ceea ce este într-adevăr foarte curios e faptul că nu mai schiţează nimic nici senatorul Dorel Jurcan, preşedintele PD-L Vâlcea, care, gândindu-se un pic şi la binele Vâlcii, începuse în decembrie pregătirile pentru demiterea lui Ungureanu. Refuzăm să credem că s-a gândit la scorul pe care PD-L l-ar putea obţine în Vâlcea, la alegerile din 2012, iar 9 la sută i s-a părut prea mult. Încă vreo doi ca actualul prefect şi, garantat, PD-L nu atinge nici pragul!

Articole Similare

One Comment

  1. Cind s-a fàcut unirea A.I. Cuza a jucat hora uniri cu poporul. Pe cind Ungureanu o joacà pe holurile prefecturi, ii este fricà de huidueli, de ceace ii este fricà nu scapà. Si domnilor ziaristi cind il mai fotografiati pe acest prefect, nu il mai publicati in presà pentru cà de figura lui se sperie si copii.

Lasă un răspuns

Back to top button