Politica

Parlamentarii din Vâlcea şi Argeş fac front comun pentru combinatul Oltchim

Conducerea Oltchim i-a avut invitaţi, duminică, pe parlamentarii judeţului Vâlcea, după ce, joia trecută, s-a întâlnit cu deputaţii şi senatorii din Argeş. Managementul combinatului chimic a organizat aceste întâlniri pentru informarea corectă a parlamentarilor din cele două judeţe în ceea ce priveşte activitatea Oltchim şi-a petrochimiei de la Piteşti.

Emil Boc şi Ion Ariton trebuie informaţi corect în legătură cu situaţia Oltchim

Prezent la dezbateri, deputatul Aurel Vlădoiu a afirmat: „În primul rând, trebuie să realizăm un memoriu, care să cuprindă toate problemele Oltchim şi Arpechim, pe care să-l înaintăm ministrului Economiei, Ion Ariton, şi premierului Emil Boc. Apoi, va trebui să avem o întâlnire, noi, parlamentarii din Vâlcea şi Argeş, cu premierul Boc, în urma căreia să se stabilească măsuri urgente pentru pornirea Oltchim la capacitate maximă. În acest sens, ministrul Ariton trebuie să înţeleagă că Oltchim nu poate avea parte de-un tratament discriminatoriu în privinţa consumului de energie, în comparaţie cu Sidex Galaţi, de exemplu, care beneficiază de-un preţ negociat, ca mare consumator de energie”.

Scrisoare către SRI

În perioada imediat următoare, va trebui ca toţi parlamentarii din Vâlcea şi Argeş să se pună de acord asupra unei scrisori adresată Guvernului, care să conţină şi o informare exactă asupra comportamentului ostil al acţionarilor minoritari de la Oltchim, PCC SE. „Vom înainta această scrisoare atât şefului SRI, domnul George Maior, cât şi preşedintelui Comisiei de control a SRI, Cezar Preda. Noi, toţi deputaţii din Vâlcea şi Argeş, trebuie să dăm dovadă de unitate, indiferent de culoarea politică, în aceste acţiuni. Oltchim înseamnă dezvoltarea celor două judeţe, deci trebuie să sprijinim eforturile directorului general Constatin Roibu, care are un program serios de retehnologizare a petrochimiei de la Piteşti”, a adăugat Aurel Vlădoiu.

28 ianuarie, următoarea rundă de discuţii

Următoarea întâlnire pe tema situaţiei de la Oltchim va avea loc într-un cadru lărgit. Atunci, la discuţii, vor participa toţi parlamentarii din cele două judeţe, cei doi prefecţi, cei doi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene şi cei doi primari a municipiilor-reşedinţă de judeţ. „S-a vorbit de organizarea întâlnirii pe 28 ianuarie la Piteşti sau în data de 2 februarie la Bucureşti. Cred că prima variantă va fi aleasă, căci vor fi invitaţi la dezbatere şi europarlamentarii din zona noastră, care încep lucrul la Parlamentul European în luna februarie. Va trebui ca şi aceştia să apere interesele combinatului, la Comisia Europeană”, a conchis deputatul Vlădoiu.
Biroul de presă al Deputatului PSD Aurel Vlădoiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button