Opinii

Performanţa trebuie răsplătită

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII

Există o vorbă în fotbalul vâlcean: nici în glumă să nu-i propui unei „vedete” autohtone să joace la Oltchim! Prima întrebare din partea respectivului: „Cât voi câştiga?”. De altfel, înainte de a veni cu astfel de pretenţii trebuie să te gândeşti dacă poţi face faţă spiritului de sacrificiu existent la acest club. Deaconescu, Gaiţă, Lazăr („Mara”) – au câte 1-2 jucători crescuţi chiar de ei, care au fost învăţaţi cu puţin din partea clubului şi tare aş vrea ca odată cu redresarea combinatului să ne revanşăm faţă de aceşti băieţi.
Ca niciodată, odată cu victoria obţinută în faţa echipei Minerul Motru, jucătorii s-au simţit nedreptăţiţi. Nu au venit nici felicitările cuvenite, iar motivaţia financiară „s-a pierdut pe drum”!? normal, a urmat înfrângerea cu Pandurii II Tg. Jiu – pentru mine previzibilă din anumite considerente – şi ne aşteptăm iarăşi la luarea unor decizii pripite: schimbarea antrenorului (deja binecunoscuta rotaţie), „molestări” de toate felurile.
Într-adevăr, orice echipă de fotbal se întreţine greu, dar în condiţiile date nu este normal să avem pretenţii prea mari din partea jucătorilor sau antrenorilor care au cam început să ia pastile cu pumnul.
Am făcut această introducere deoarece avem jucători la alte echipe (de exemplu: chiar şi la CSM Rm. Vâlcea) care strâmbă din nas când le dai 30-40 de milioane (lei vechi) pe lună şi se bat la retrogradare.
Şi apropo: nu ştiu cu cât îl amăgim pe acest copil Dorian Eremia, dar ne-a demonstrat că poate juca lejer ca titular, pe postul de fundaş central. De altfel, prevăd pentru viitor un cuplu de fundaşi centrali formaţi şi crescuţi în centrul de copii al CSM-ului.

• Dănuţ OMEAG

P.S.: Foarte mulţi mă întrebau de ce nu mai scriu nimic de rezultatele juniorilor-republicani. Răspunsul meu este simplu. Dacă înainte vedeam jucători care îşi dădeau sufletul pe teren, chiar cu riscul unor accidentări grave, astăzi „se sare coarda într-o veselie”. Totuşi, nu trebuie să trecem cu vederea victoria republicanilor A în dauna echipei FC Braşov, cu 1-0 în deplasare. În sfârşit, ne-am prezentat şi noi cu o echipă adevărată şi aici mă refer la faptul că toţi componenţii lotului au fost echipaţi cu treninguri de prezentare.
Am criticat de nenumărate ori conducerea CSM-ului pentru că nu se ocupă de întreţinerea terenului sintetic. Iată că odată cu turneul „Cupa Hagi Danone”, terenul a fost granulat, căpătând o elasticitate mai bună. Deci se poate!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button