Editorial Politic

Pe Nicolae Badea nu pare să-l intereseze situaţia bătrânilor din comune, dar DGASPC toacă, anual, peste o mie de miliarde de lei – bani publici

Dacă ar fi să facem un bilanţ în ceea ce priveşte nemulţumirile vâlcenilor faţă de anumite instituţii ale statului, pe primul loc în top ar fi cu siguranţă DGASPC. De-a lungul ultimilor ani, am primit zeci şi sute de sesizări în ceea ce priveşte „managementul” direcţiei plătită cu sume colosale din bugetul judeţului pentru a gestiona şi rezolva problemele sociale! Nu mai vorbim de achiziţiile şi angajările cu cântec de acolo.   


Dar ce să ne mai mire când nici măcar Consiliul Judeţean Vâlcea, în subordinea căruia funcţionează DGASPC, nu este mulţumit de Nicolae Badea şi de stilul său de aşa zis management. Cea mai recentă dovadă că, la ora actuală, DGASPC Vâlcea şi directorul Badea nu au nicio legătură cu „misiunea de a asigura la nivel judeţean aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor vârstnice sau cu dizabilităţi” vine de la Diculeşti, unde primarul Armand Cumpăreanu se confruntă cu încă un caz social foarte greu. De această dată, este vorba despre o femeie de aproape 70 de ani, cu probleme de sănătate, căreia – săptămâna trecută – i-a murit soţul. După ce primăria s-a ocupat de înmormântarea bătrânului, trebuie să găsească soluţii pentru femeia rămasă văduvă şi singură, aşa că, pentru prima oară, Armand Cupăreanu a decis să apeleze la instituţia care are rolul de a se ocupa de oamenii vârstnici din judeţ. Numai că, în stilul său specific, Nicolae Badea, directorul DGASPC, i-a trântit telefonul în nas. Şi prima, şi a doua oară. Probabil că alta ar fi fost atitudinea dacă Badea ar fi fost abordat în legătură cu… o sticlă de vodcă! Nu doar atitudinea directorului DGASPC a fost şi este anormală. Şi prezentarea de pe site-ul DGASPC conţine lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea. Ca şi în contractul de management al lui Badea, se menţionează că „principiile care guvernează” întreaga poveste de la DGASPC sunt „respectul pentru persoană, acceptarea, toleranţa, justiţia socială şi integritatea socială”. În realitate însă, această instituţie din subordinea CJV toacă anual peste 1.137 de miliarde de lei vechi de la bugetul de stat şi cel al judeţului pentru a hrăni o caracatiţă în vârful căreia se află Badea. Şi nimeni nu pare capabil să pună capăt acestei nemernicii!

Articole Similare

Back to top button