Diverse

Părerile rămân împărţite în privinţa funcţionării magazinelor de vise

Recent, Primăria Râmnicului a dat startul unei dezbateri publice foarte interesantă, pe tema adoptării unor măsuri legate de comercializarea substanţelor etnobotanice, subiect pe marginea căruia părerile au fost şi rămân împărţite.
Şi mai surprinzător este că mulţi dintre tineri, principalii beneficiari ai produselor comercializate de „magazinele de vise”, consideră că aşa cum persoanele cu vârste de peste 18 ani au voie să bea alcool sau să fumeze până mor din această cază, ar trebui acceptată şi existenţa acestor shop-uri, în anumite condiţii. Spre uimirea noastră, unii dintre cei care au votat pe www.arenavalceana.ro pentru menţinerea magazinelor care comercializează plante etnobotanice, însă la o distanţă considerabilă de unităţile de învăţământ, au cerut un cadru instituţional draconic pentru permiterea funcţionării acestora. Însă, se opun cu vehemenţă închiderii lor. Un cititor care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea ne-a reproşat chiar faptul că avem idei învechite şi, dacă am circula mai des prin Europa, am constata că astfel de shop-uri există peste tot. „Subiectul pe care l-aţi supus dezbaterii, luându-vă după Primărie, poate fi tratat în paralel cu demersurile unora referitoare la legalizarea prostituţiei. Capitalismul a antrenat o dezvoltare a acestor activităţi în România. În alte ţări, singura diferenţă este că aceste activităţi se desfăşoară într-un cadru instituţional, adică firmele care acţionează în aceste domenii plătesc taxe şi impozite… şi se ştie foarte bine cine ce consumă, fie că-i vorba de prostituate, fie că-i vorba de aceste plante. Măcar, în felul ăsta, astfel de activităţi sunt ţinute sub control. Nu înţeleg ce vă deranjează!? Şi aveţi vreo garanţie că toţi cei care cumpără astfel de plante le consumă? În magazine găsiţi şi lindan, dar asta nu înseamnă că aveţi voie să-l mâncaţi…”, ne-a transmis No name.
Astfel de poziţii şi atitudini ne-au determinat să urmărim mult mai atent dezbaterea publică lansată de Primărie şi promitem că vom prezenta pe larg concluziile acesteia.

Articole Similare

2 Comments

  1. Totul pleaca de la toxicomani…care isi injecteaza droguri si ajung in spitalele specializate.. si dau vina pe etnobotanice.. pt. ca daca ar declara ca si-au injectat substantze interzise ar trebui sa urmeze o procedura standard.. 3 zile spitalizare si deasemeni sesizata politia de catre spital si sa declare ce au consumat si de unde.. dar asa dau vina pe etnobotanice pt ca sunt la indemana.. un politist beat a facut prapad pe autostrada, o femeie in coma alcoolica , sute de crime sub influentza bauturilor alcoolice dar mai bine dam vina pe etnobotanice…. Mai bine dam o lege sa inchidem magazinele si sa creasca la maxim vandutul de etnobotanice la coltzul strazii sa vedem atunci cum o sa le mai tzina sub-control cand vor fi dealeri totzi copiii de 15 ani.

  2. pai da!in vreme ce functioneaza legal firme ce comercializeaza astfel de produse , platind taxe si impozite la stat , putand fi verificate oricand si la orice ora de catre autoritati, la coltul strazilor exista zeci,sute de indivizi care intreprind acelasi tip de comert , ilegal insa!daca aceste magazine se vor inchide , numarul dealerilor de pe strazi va creste alarmant iar fenomenul pe care autoritatile spera sa-l stopeze,va lua,din contra,amploare.

Lasă un răspuns

Back to top button