Auto-Moto

Pădurea Volkswagen a prins 22.000 de rădăcini

vw copaciComunicat de presă

Volkswagen a continuat şi în acest an proiectul “O maşină nouă, un copac plantat”, proiect început în anul 2007. Astfel, în parteneriat cu Ministerul Medului şi Pădurilor, Volkswagen a plantat în comuna Borcea, judeţul Călăraşi, peste 22.000 de copăcei, câte un copac pentru fiecare maşină vândută în anul 2010.

Parteneriatul demarat împreună cu autorităţile locale din comuna Borcea se va desfăşura pe o perioadă de 5 ani şi urmăreşte realizarea Pădurii Volkswagen şi împădurirea a peste 25 ha de teren în zona dig-mal a Braţului Borcea, zonă puternic afectată de inundaţiile din ultimii ani. Perdeaua verde care se va crea de-a lungul Braţului Borcea va proteja comunitatea locală şi va îmbogăţi fondul forestier al comunei, care în prezent este de doar 5 ha. “Este un proiect la care noi, cei de la Volkswagen, ţinem foarte mult şi salutăm implicarea alături de noi a tuturor clienţilor noştri care, dând un semn de responsabilitate, au achiziţionat autoturisme Volkswagen echipate cu tehnologii BlueMotion, precum compania Lidl care deja se bucură de avantajele acestei tehnnolgii în activitatea de zi cu zi” a declarat Bogdan Florea, Directorul Mărcii Volkswagen în cadrul Porsche Romania.
Acţiunea Volkswagen se încadrează în linia pe care constructorul german şi-a trasat-o: să devină cel mai responsabil constructor de maşini din lume. Responsabilitatea noastră constă atât în acţiuni şi proiecte de implicare socială, din care amintim printre altele susţinerea Maratonului Bucureşti si sponsorizarea fundaţiei Hospice Casa Speranţei, cât şi din folosirea la scară largă a tehnologiilor prietenoase cu mediul: astfel tehnologiile BlueMotion care echipează deja majoritatea modelelor Volkswagen, asigură în acelaşi timp o plăcere deplină a condusului şi reducerea emisiilor poluante şi a consumului. Noi numim această abordare “Think Blue.”

10.12.2010
Sursa: Porsche Romania/Nurvil Volkswagen Rm.Vâlcea

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button