Volei

Elevii lui Achim, ghinioniştii ţării

CS Otopeni – BC Rm. Vâlcea 76-72

Deşi vâlcenii au dorit să fie altfel, până la urmă, duelul cu CS Otopeni din turneul pentru locuril1 9-12 s-a încheiat conform calculelor hârtiei, echipa ilfoveană (considerată favorită prin prisma poziţiei ocupate în sezonul regulat) impunându-se cu scorul general de 2-1. Din păcate, şansa irosită cu nonşalanţă pe propriul teren, atunci când CS Otopeni s-a impus în extremis la Rm. Vâlcea cu 97-95 (deşi nu a contat decât pe şase jucători!!!), i-a costat pe elevii lui Cristian Achim, care n-au mai reuşit să repete isprava din primul meci, atunci când au reuşit o victorie de senzaţie chiar pe terenul echipei ilfovene (cu 100-92). De data aceasta, ilfovenii au reuşit să se impună, ce-i drept la limită, cu 76-72, calificându-se astfel în finala pentru locurile 9-10 din cadrul play-out-ului.

Ilfovenii s-au impus în ultimul sfert

Ca de fiecare dată în faţa celor de la CS Otopeni, baschetbaliştii de la BC Rm. Vâlcea au pus încă de la început stăpânire pe joc. Astfel, la finele primului sfert, scorul era favorabil elevilor lui Achim cu 28-16 şi se părea că victoria din primul meci poate fi reeditată. Dar ilfovenii nu s-au lăsat atât de uşor învinşi, au redus din handicap, iar la pauză tabela de marcaj indica un rezultat care păstra misterul în privinţa deznodământului partidei. Era 42-35 pentru Lupusavei şi colegii săi, dar urma sfertul al treilea, unul deloc fast pentru vâlceni, mai ales dacă ne gândim la faptul că în primele două partide echipa noastră nu excelase deloc în această perioadă a jocului. De fiecare dată, vâlcenii reveneau de la vestiare oarecum bulversaţi, în loc de a se mobiliza exemplar, iar evoluţia nu era deloc cea arătată în prima repriză. Contrar aşteptărilor, BC Rm. Vâlcea a reuşit însă un sfert al treilea mai bun, pe care l-a şi câştigat, iar scorul a devenit 58-47. Ultimele 10 minute aveau să fie însă catastrofale pentru echipa antrenată de Cristian Achim, care-a pierdut total controlul partidei, iar CS Otopeni s-a impus la final cu 76-72.

Cu Cuadripol Braşov pentru locul 11

După ce au ratat şansa de a juca finala play-out-ului cu BCM US Piteşti, baschetbaliştii vâlceni vor întâlni Cudripol Braşov în duelul pentru locurile 11-12. În acest sezon, cele două grupări s-au întâlnit deja de 4 ori, iar elevii lui Achim se află în avantaj în faţa echipei de la poalele Tâmpei. Pe vremea când bosniacul Ozren Seleskovic se afla pe banca tehnică, BC Rm. Vâlcea s-a impus de două ori în Cupa României (adică atât în deplasare cu 81-69, cât şi acasă cu 90-68), iar ulterior şi-n campionat, chiar la Braşov (66-57). În returul sezonului regulat, la Rm. Vâlcea, Cuadripol a reuşit cu mult noroc o surprinzătoare victorie cu 77-71, după un meci la capătul căruia antrenorul Cristian Achim nu-şi putea explica de ce au pierdut elevii săi. „M-am uitat pe foaia de joc la final şi nu am înţeles unde am pierdut acest meci. Pe teren, am fost superiori la toate capitolele!”, mărturisea Achim după eşecul suferit la vremea respectivă în faţa braşovenilor chiar în Sala Traian. A sosit acum momentul revanşei. În plus faţă de ce s-a întâmplat în acest sezon, între cele două echipe există orgolii care datează chiar din campionatul trecut, mai precis din play-out, atunci când ardelenii au învins cu 3-0 şi au trimis BC Rm. Vâlcea la turneul de baraj.
Graţie poziţiei superioare ocupate în sezonul regulat, vâlcenii pornesc cu avantajul terenului propriu în duelul cu braşovenii. Prima confruntare dintre BC Rm. Vâlcea şi Cuadripol Braşov se dispută duminică, 25 mai, în Sala Traian. Ulterior, pe 28 mai, este programat al doilea meci, în oraşul de la poalele Tâmpei. Dacă va mai fi nevoie, atunci a treia partidă se va disputa pe 31 mai, la Rm. Vâlcea.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button