Volei

CET Govora prinde viteză

• vâlcencele s-au impus lejer şi-n amicalul cu Sportul Studenţesc

După cele două amicale câştigate cu „U” Cluj-Napoca, fetele de la CET Govora au disputat la finele săptămânii trecute, mai precis sâmbătă, 6 octombrie, încă un meci de verificare. De data aceasta, vâlcencele au întâlnit Sportul Studenţesc Omnilogic, iar partida s-a desfăşurat în Capitală. A fost un joc ceva mai special, pentru că s-a desfăşurat fără a se ţine scorul şi cu doi arbitri inediţi – Predrad Vasic şi Mihai Toma, adică antrenorii celor două echipe. Sârbul a condus primele două sferturi, iar tehnicianul vâlcean pe ultimele. Beneficiind de înregistrarea video a partidei, Mihai Toma a stabilit scorul final, marcatoarele şi alte aspecte interesante din timpul meciului.

CET Govora a dominat categoric întâlnirea şi a învins până la urmă cu 100-73, toate cele patru sferturi revenind de asemenea echipei vâlcene, primele două la limită, ultimele două categoric: 18-14, 24-23, 32-21, 26-15. Elevele soţilor Mihai şi Antoaneta Toma au fost admirabile şi la aruncările de 3 puncte, capitol la care-au izbutit să înscrie de opt ori (cele mai multe reuşite i-au aparţinut Florinei Diaconu – 4, însă au mai marcat câte două Janina Simionca şi Luiza Voinea).
„Am dominat întâlnirea cu Sportul în primul rând din punct de vedere fizic. Iar acest lucru s-a văzut cel mai bine în sferturile 3 şi 4, când bucureştencele au picat total, pe când noi arătam de parcă abia atunci începuse meciul. Sportul nu este deloc o echipă slabă, ci dimpotrivă, au în lot jucătoare de valoare, precum Svetlana Simion, Laura Drăgoescu sau Silvia Ondreikovics. Însă tocmai această pregătire fizică extraordinară ne-a făcut să nu avem probleme în a ne adjudeca victoria. Legea în teren au făcut-o şi de această dată Florina Diaconu şi Laura Bocoş. După accidentarea care-a ţinut-o departe de teren aproape un an, Luiza Voinea revine încet, dar sigur, la forma ei obişnuită. Raluca Ungureanu merită felicitări pentru felul cum se apără, dar nu şi pentru partea ofensivă. Altfel, a fost al treilea meci jucat de Carmen Bagiu la CET Govora fără nici un punct marcat, semn că mai are de lucru ceva timp la acomodare”, a spus Mihai Toma după întâlnirea din Capitală.

Punctul nevralgic: pivoţii

În ciuda succeselor repurtate săptămâna trecută, tehnicianul echipei vâlcene nu este întru totul satisfăcut de toate compartimentele şi apreciază că CET Govora este deficitară la capitolul pivoţi. Iar primele concluzii după amicalele disputate până acum de CET Govora sunt clare: „Suferim în continuare în ceea ce priveşte postul de pivot, unde am cam rămas descoperiţi. Din păcate, la tehnica individuală pe care o avem pierdem totuşi foarte multe mingi. Ce-i drept, şi câştigăm la fel de multe, dar este clar că trebuie să îmbunătăţim şi acest raport. Apărarea merge, dar recuperări ofensive sunt totuşi puţine. Mă bucur în schimb că nu avem probleme la pregătirea fizică, zburdăm efectiv pe teren, semn că nu am muncit degeaba în această vară. Cu Clujul s-a văzut din plin acest lucru, iar cu Sportul a fost şi mai evident. E-un plus de tinereţe, e-o echipă care respiră aer proaspăt, care poate face performanţă în ţară. Există bineînţeles şi soluţii pentru a acoperi punctul nevralgic al nostru (pivoţii). Sub panou, până şi clujencele au avut o talie superioară nouă, dar le-am dominat cu aruncări de la distanţă”, a concluzionat Mihai Toma.

Alte amicale pentru CET Govora
* Alexandria şi Sportul vin la Vâlcea în această săptămână

CET Govora va susţine în această săptămână ultimele meciuri de verificare înaintea startului în Divizia A, care este programat sâmbătă, 20 octombrie. Astfel, duminică, 14 octombrie, Sportul va întoarce vizita echipei vâlcene şi va veni să joace un joc amical în Sala „Traian”, de la ora 11.00. În prealabil însă, joi sau vineri, seara, de la ora 19.00, este foarte posibilă o altă întâlnire amicală cu CST Alexandria, echipă cu care, de asemenea, CET Govora a jucat în deplasare. „Pentru cele două meciuri amicale care ne-au mai rămas de jucat, avem toate jucătoarele valide. Mai puţin Irina Borş şi Bianca Barbu, care sunt accidentate, au avut piciorul în ghips după entorsele suferite, însă până la startul campionatului şi acestea vor fi apte de joc”, a mai spus antrenorul Mihai Toma.

S-au născut talente…

Echipa vâlceană s-a despărţit săptămâna trecută de patru dintre jucătoarele care de regulă lustruiau banca de rezerve. Este vorba de Adina Pop, Andra Haas, Alina Funieru şi Georgeta Ştefan. Dacă în privinţa primelor trei baschetbaliste, şefii clubului au fost întru totul de acord că nu mai pot să rămână în lot după cele patru transferuri senzaţionale din această vară, plecarea Georgetei Ştefan i-a luat prin surprindere pe oficialii vâlceni. „Georgeta Ştefan ne-a cam lăsat cu ochii în soare, asta pentru că era o jucătoare pe care contam pentru lotul de 12. Asta e, acum va trebui să mergem înainte cu numai 11 fete, cel puţin până la iarnă. Celelalte trei de care ne-am despărţit nu au valoare de CET Govora. Pentru ceea ce vrem noi să facem în continuare, nu puteau să rămână aici. Sunt doar împrumutate la Craiova, dar chiar şi aşa, nu credem că vom avea nevoie de ele în acest sezon, pentru că nu ştim dacă o să progreseze atât de mult în Divizia B. Asta pentru că, din câte se pare, echipa din Craiova nu ar cam vrea să se mai înscrie în Divizia A. Şi vă daţi seama că la ce program lejer au în Divizia B, cu 2-3 echipe adversare, cu meciuri din joi în Paşti, nu vor mai putea creşte niciodată din punct de vedere valoric. Au însă suficient timp liber – exact lucrul după care au tânjit cel mai mult la Vâlcea – să mediteze şi poate îşi vor da seama unde au greşit până acum. Au jucat 2-3 ani în Divizia A, dar aceştia nu s-au prea văzut deloc. Doar Georgeta Ştefan ne-a mai ajutat din când în când, în unele meciuri din sezonul trecut, şi tocmai de aceea am fi păstrat-o în lot, însă a fost dorinţa ei să plece şi trebuia s-o respectăm”.

Vin americance din retur

Pentru a acoperi şi ultimul post deficitar din echipă, cel de pivot, oficialii clubului vâlcean intenţionează să aducă din retur cel puţin două jucătoare, iar la acest capitol se va opta, din câte se pare, pentru transferul unor jucătoare din SUA. „Conducerea clubului a promis că din retur lotul va fi completat cu două americance, pivoţi. Contrar aşteptărilor, jucătoarele din SUA sunt mai ieftine decât celelalte care provin din Europa, iar asta se întâmplă pentru că ele acceptă doar salarii în dolari, nu în euro. Când le dai 800 de dolari e totul OK, dar nu e acelaşi lucru cu 800 de euro de exemplu”, a mărturisit tehnicianul echipei CET Govora.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button