Volei

Baschetbaliştii din lotul naţional de tineret, în cantonament la Vâlcea

Lotul naţional de tineret Under 20 al ţării noastre s-a aflat săptămâna trecută în cantonament la Rm. Vâlcea. Antrenorii Dragan Petricevic, Cristian Achim şi Mihai Petruţ au avut la dispoziţie 15 jucători, între aceştia aflându-se şi vâlceanul Dragoş Andrei. Aşa cum se cunoaşte, baschetbaliştii români se pregătesc asiduu pentru Campionatul European care va avea loc în Polonia, în perioada 7-15 iulie. Jucătorii pregătiţi de sârbul Petricevic au părăsit sâmbătă, 23 iunie, cantonamentul de la Vâlcea, pentru a se deplasa în Cehia, acolo unde au fost programate două meciuri de verificare. Tinerii baschetbaliştii se întorc însă la Vâlcea în cursul zilei de miercuri, 27 iunie, şi-şi vor continua antrenamentele în Sala „Traian”.

 Amicalele cu Ungaria se joacă în Sala „Traian”

La finele săptămânii, naţionala de tineret Under 20 va susţine chiar în Polivalenta vâlceană două partide amicale, în compania selecţionatei similare a Ungariei. Cele două meciuri vor avea loc vineri, 29 iunie, de la ora 18.30 şi respectiv sâmbătă, 30 iunie, de la ora 10.30. Va fi o premieră absolută pentru iubitorii acestui sport din Vâlcea, care au şansa să vadă la lucru pentru prima oară în Sala „Traian” o naţională de baschet, fie şi de tineret. Pe acest lucru mizează şi antrenorul Dragan Petricevic, care speră că publicul vâlcean va gusta din plin spectacolul pe care elevii săi îl vor oferi: „Mă bucur că ne-am antrenat aici la Vâlcea pentru că ştiu că-n acest oraş se doreşte să se facă baschet de performanţă. Tocmai de aceea, sunt convins că vom putea oferi publicului vâlcean, prin cele două meciuri amicale care se vor juca în Sala Polivalentă, un spectacol agreabil. Suntem acum într-o perioadă de pregătire, rezultatele nu sunt în prim-plan, dar ne interesează în principal calitatea jocului”.
Iniţial, cele două jocuri de verificare cu echipa Ungariei, ca de altfel şi cantonamentul din această perioadă pe care baschetbaliştii români l-au efectuat la Rm. Vâlcea, trebuiau să se desfăşoare la Satu Mare. Din diferite motive, locaţia a fost schimbată însă în ultima clipă de oficialii FR Baschet, aşa că elevii lui Petricevic au ajuns la Vâlcea, unde-au avut parte de condiţii excelente de pregătire.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button