Volei

Încă un transfer de marcă la CET Govora

• după Luiza Voinea, încă o rapidistă a ajuns la Vâlcea: Raluca Ungureanu

Oficialii echipei vâlcene de baschet feminin CET Govora continuă campania de achiziţii trăsnet. Negocierile se poartă pe mai multe fronturi, dorinţa conducerii clubului fiind aceea de a pune la dispoziţia antrenorilor Mihai şi Antoaneta Toma un lot de jucătoare extrem de echilibrat din punct de vedere valoric. Săptămâna trecută, a fost definitivat un alt transfer: Raluca Ungureanu, care-a jucat în ultimul sezon la Rapid Bucureşti. Este a doua baschetbalistă care ajunge la Vâlcea după ce a evoluat în trecut pentru echipa giuleşteană. Imediat după perfectarea transferului, preşedintele clubului CET Govora, Dorin Vlad, a caracterizat succint proaspăta achiziţie:

„Are 27 de ani, 1,80 metri înălţime, joacă extremă şi creează o concurenţă acerbă în echipă pentru un loc în formula de bază. Pe postul pe care evoluează de regulă Raluca Ungureanu le aveam până acum pe Cristina Duma şi Janina Simionca. Cei care şi-au dorit-o foarte mult ca rapidista să vină la Vâlcea au fost antrenorii Mihai şi Antoaneta Toma. Asta pentru că e o jucătoare disciplinată, nu are aere de vedetă”.

Monica Urse, următoarea „ţintă”

Următorul nume pe lista posibilelor achiziţii pe care CET Govora doreşte să le realizeze în această pauză competiţională este Monica Urse (25 de ani). Fostă jucătoare la „U” Cluj, care-a evoluat un sezon şi prin străinătate, Urse a traversat un sezon deloc fast cu Sportul Studenţesc. „Suntem în tratative avansate cu Monica Urse, ne-am dorit-o şi-n anii precedenţi, însă abia acum cred că vom reuşi să o aducem la Vâlcea”, ne-a declarat preşedintele Dorin Vlad.
Altfel, oficialii clubului vâlcean tatonează şi alte două piste: două jucătoare cu o experienţă deosebită, legitimate la Olimpia, echipă care-a rămas fără sprijinul sponsorului grec. Acesta a cumpărat deja formaţia din Sibiu, aşa că în cel mai scurt timp, cel mai probabil pe 15 iunie, toate jucătoarele pe care le-a avut sub contract la Olimpia vor deveni libere de contract.

Vâlcencele se vor bate pentru medalii

Următorul sezon competiţional se anunţă a fi extrem de disputat. Nu doar CET Govora s-a întărit, ci şi echipele din Alexandria (au acum cinci jucătoare de culoare în lot), Cluj-Napoca, iar acum este de aşteptat ca şi Sibiul să purceadă la transferuri de marcă. Totuşi, prin prisma achiziţiilor pe care le realizează în această vară, conducerea clubului vâlcean nici nu concepe ca echipa pregătită de soţii Toma să nu termine viitorul campionat pe podium. „Nici nu încape îndoială, ne vom bate pentru o medalie!”, a încheiat Dorin Vlad.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button