Volei

BC Rm. Vâlcea se pregăteşte pentru turneul de promovare

BC Rm. Vâlcea şi-a reluat de câteva zile pregătirile în vederea participării la turneul de promovare în Divizia A. Săptămâna trecută, în afara antrenamentelor efectuate în Sala „Traian”, antrenorul Cristian Achim a pus accent şi pe pregătirea fizică. Încet-încet însă, se va trece şi la perfecţionarea tehnico-tactică. Din păcate, Achim nu a avut la dispoziţie decât şapte jucători. Aceasta deoarece Miller nu s-a întors încă din SUA, Radmanovac a fost trimis acasă, iar Călin s-a accidentat.

S-a accidentat Lucian Călin

Ghinioanele se ţin lanţ la BC Rm. Vâlcea. După ce Dragoş Andrei a devenit indisponibil la începutul returului, din pricina unei accidentări care-l va ţine departe de terenul de joc până în toamnă, un alt baschetbalist din trupa pregătită de Cristian Achim este în pericol de a rata turneul de promovare de la începutul lunii iunie. Este vorba de pivotul Lucian Călin, care-a făcut entorsă la unul din primele antrenamente efectuate după reunire. Profesorul Gogu Manolescu are încredere că Lucian Călin se va reface până la urmă şi va putea fi folosit în meciurile de baraj.

Radmanovac, în stand by

Pentru că la turneul de promovare în Divizia A, oficialii FR Baschet au decis că o echipă poate alinia doar doi jucători străini, antrenorii şi oficialii formaţiei BC Rm. Vâlcea se văd nevoiţi să renunţe la unul dintre cei trei baschetbalişti de peste hotare din lot. Astfel, deocamdată, doar pivotul Vladimir Milosevic este sigur că va prinde echipa, al doilea urmând a fi ales între americanul Jamaal Miller şi sârbul Nikola Radmanovac. Cele mai mari şanse pentru a prinde lotul le are totuşi Miller, iar săptămâna trecută, antrenorul Cristian Achim a discutat deja cu Radmanovac în această privinţă şi l-a anunţat oficial că rămâne pentru moment doar pe lista de aşteptare. Dacă Miller nu va veni însă să joace (se aude că ar avea probleme cu viza), atunci sârbul va fi rechemat.

De ce turneul de promovare nu poate fi organizat la Vâlcea?

După ce au înaintat către federaţia de specialitate dosarul de organizare a turneului de promovare în Divizia A, oficialii clubului BC Rm. Vâlcea se văd constrânşi să rateze găzduirea acelei competiţii din alte cauze. Iniţial, s-a zvonit că între 6 şi 10 iunie este programat în Sala „Traian” un târg de haine, apoi că are loc un spectacol al Fundaţiei „Speranţa” şi un chiar un concurs de dans sportiv, manifestări care urmau să le dea peste cap planurile vâlcenilor de a-şi juca pe teren propriu repromovarea. Şi, lucrurile nu păreau a fi departe de adevăr, ba chiar erau cât se poate de justificate: federaţia anunţase târziu perioada de desfăşurare a turneului respectiv, aşa că era foarte posibil ca târgul de haine să fi fost fixat între timp. Preşedintele echipei, Mircea Biţă, a trecut săptămâna trecută pe la sediul DSJ Vâlcea, pentru a se interesa de spaţiul liber din acea perioadă din Sala „Traian” şi a aflat însă cu totul altceva. Şi anume că Biroul Federal al FR Baschet a decis să nu mai acorde încă o şansă fostelor divizionare A după ce le-a permis acestora să dispute acest turneu de promovare după înfrângerile din play-out.

Federaţia vrea să ofere o şansă în plus echipelor din Divizia B

Mai multe precizări în această privinţă ne-au fost oferite de directorul DSJ Vâlcea, Adrian Comănescu, care răspunde direct de programul competiţiilor sportive din Sala „Train”, cel ce a discutat inclusiv cu oficialii federaţiei: „E o tâmpenie ce s-a spus că-n Sala Traian va fi un târg de haine în acea perioadă. Acest târg de haine are într-adevăr loc, dar în perioada 12-17 iunie, după meciul României cu Suedia. Însă pentru echipa de baschet BC Rm. Vâlcea a intervenit acum o altă problemă. Federaţia nu mai vrea să susţină tot echipele din Divizia A, cărora oricum le-a fost acordată o şansă în plus prin disputarea acestui baraj de repromovare, ci pe cele din Divizia A, una dintre acestea urmând a primi dreptul de a găzdui turneul respectiv”.
Iar la acest capitol, din câte se pare, dacă va reuşi să treacă de furcile caudine ale turneelor semifinale, principala candidată pentru găzduirea turneului din iunie este BC Târgovişte, poate şi pentru că dâmboviţenii chiar îşi doresc promovarea în prima ligă.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button