Volei

Cristi Achim, secund la lotul naţional Under 20

Obişnuit cu postura de selecţioner, fie şi ca secund, după ce anul trecut l-a ajutat pe Ioan Constantin la echipa naţională Under 18, tânărul tehnician vâlcean Cristian Achim şi-a început recent munca alături de sârbul Dragan Petricevic la reprezentativa Under 20. la începutul lunii mai, tricolorii pregătiţi de Petricevic şi Achim, s-au reunit şi s-au pregătit trei zile în Timişoara. Ulterior, tot în oraşul de pe Bega, au susţinut şi două meciuri amicale cu o echipă de juniori din Belgrad, unul pierdut, altul câştigat.

„Am avut în lot numai jucători născuţi în anul 1987, deci fără cei care au fost la Sibiu anul trecut. Pe viitor, vor veni şi o parte din cei născuţi în 1988, astfel încât să putem să facem o echipă competitivă”, ne-a spus antrenorul Cristian Achim la întoarcerea în Râmnic.

Tinerii tricolori, în turneu în Serbia

Românii s-au deplasat apoi pentru trei zile în Serbia, unde-au participat la un turneu de pregătire alături de patru echipe locale. „Am jucat în ţara vecină trei meciuri, le-am câştigat pe toate, am câştigat şi turneul, dar sigur că trebuie specificat faptul că am jucat cu nişte formaţii alcătuite din jucători mai mici ca ai noştri de vârstă, născuţi în anii 1988-1989. Tocmai de aceea, nici nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece cât de tari suntem, dar una peste alta, consider că a fost un stagiu foarte util”, a mai afirmat Achim. Echipa pregătită de Dragan Petricevic şi Cristian Achim va fi prezentă în perioada 4-15 iulie, în Polonia, la întrecerile Campionatul European Under 20 – Grupa B valorică. „Până atunci, va mai exista cel puţin un stagiu de pregătire, după sfârşitul anului şcolar, la care voi fi prezent şi eu. S-ar putea să mai existe un alt stagiu şi la finele lunii mai, în ţară. Însă nu e sigur bătut în cuie, dar cert e că eu nu voi fi prezent pentru că sunt ocupat cu turneul de baraj”, a încheiat Achim. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button