Volei

Eşec scontat

BC Rm. Vâlcea – Gaz Metan Mediaş 64-100

* echipa pregătită de Cristian Achim şi Gogu Manolescu a încheiat sezonul regulat pe locul 12 şi va întâlni Cuadripol Braşov în play-out * vâlcenii au avantajul că vor juca primele două meciuri pe teren propriu, dar şi al cincilea, cel decisiv, dacă va mai fi nevoie

Ultimul meci pe care elevii lui Cristian Achim şi Gogu Manolescu l-au jucat în sezonul regulat al Diviziei A de baschet masculin le-a adus în faţă vâlcenilor o formaţie extrem de puternică şi foarte motivată. Gaz Metan Mediaş nu viza decât victoria în Sala „Traian” pentru a-şi asigura astfel prezenţa în play-off. Aşa cum era de aşteptat, lucrurile au stat întocmai pe teren, medieşenii având câştig de cauză la final, după un meci pe care l-au controlat de la un capăt la celălalt.

Pentru că şi Cuadripol Braşov, rivala noastră din lupta pentru retrogradare, avea un meci deosebit de greu de jucat pe teren propriu, cu CS Otopeni, echipă care doar în cazul unei victorii prindea play-off-ul, Jamaal Miller şi colegii săi au intrat probabil foarte relaxaţi pe teren în această confruntare. Ştiau precis că şi-n cazul unei înfrângeri îşi păstrau locul 12 în ierarhia Diviziei A la finele sezonului regulat, lucru care-i ajuta să abordeze din postura de favorită meciurile din play-out cu gruparea de la poalele Tâmpei. În aceste condiţii, nici jocul echipei noastre nu a prea strălucit, iar Miller, în minutele în care-a jucat, nu a fost decât un anonim.

Pe teren a existat o singură echipă: cea din Mediaş

În faţa a aproximativ 500 de spectatori, prezenţi ca de fiecare dată în tribunele Sălii „Traian” la meciurile de pe teren propriu ale echipei noastre, BC Rm. Vâlcea nu a avut „prea multe de spus” în confruntarea cu „găzarii” din Mediaş. Oaspeţii au început foarte bine meciul, s-au desprins la 15-4, dar trupa lui Cristi Achim şi-a revenit miraculos din „pumni” după minutul 6 şi a reuşit să reducă din handicap (13-18 la finele primului sfert). Avertizaţi de precedentele meciuri ale echipei vâlcene, care putea să răstoarne oricând soarta unor meciuri imposibile, dar să le şi piardă atunci când nimeni nu se aştepta, medieşenii şi-au luat măsuri de precauţie din al doilea sfert. Au făcut mai atent faza defensivă, iar în atac au marcat tot ce se putea, astfel că la pauză, tabela de marcaj indica un avantaj clar în favoarea oaspeţilor (42-29). Ghinioanele vâlcenilor nu s-au oprit aici: americanul Jamaal Miller s-a accidentat la piciorul drept şi a părăsit definitiv echipa. Iar cu Tiberiu Pogăceanu în postura de conducător de joc, BC Rm. Vâlcea nu a mai fost deloc la fel de eficientă ca-n alte meciuri. Ce-i drept, nici echipa adversă nu le-a lăsat băieţilor pregătiţi de Cristian Achim prea multe „portiţe”.
Nici după revenirea de la vestiare, vâlcenii nu au putut să ţină piept iureşului comandat de Tyrone Mitchell şi întreţinut sub panou de pivotul Gabriel Hughes. În aceste condiţii, BC Rm. Vâlcea a fost o pradă uşoară pentru Gaz Metan Mediaş, care-a urcat scorul la finele celui de-al treilea sfert până la un neverosimil 70-40. Cu victoria în buzunar, trupa ardeleană şi-a permis să fie mai blândă cu echipa noastră în ultimele zece minute, pe care nu le-au mai abordat cu aceeaşi concentrare, ca şi precedentele trei mini-reprize. Chiar şi aşa, tot oaspeţii şi-au adjudecat şi al patrulea sfert, cu 30-24, iar meciul s-a încheiat cu un succes care ne scuteşte de late comentarii. În lipsa americanului Jamaal Miller (a dat doar 5 puncte în timpul cât a fost folosit), de la BC Rm. Vâlcea s-au remarcat în mod special, Rareş Paşca (19 puncte marcate) şi Vladimir Milosevic (17). Au mai înscris pentru echipa noastră: Lucian Călin – 8 puncte, Vasile Ştefan – 7, Barson Collins – 6 şi Tiberiu Pogăceanu – 2.

Accidentarea lui Miller nu este gravă

Ieşit de pe teren în sfertul secund, după ce a acuzat probleme medicale la piciorul drept, Jamaal Miller i-a pus pe gânduri pe oficialii echipei vâlcene, care s-au temut imediat să nu fie vorba de ceva mai grav. Din fericire, indisponibilitatea americanului nu este de lungă durată, acesta putând fi utilizat în meciurile din play-aut cu Cuadripol Braşov

Oaspeţii au sărbătorit intrarea în play-off

La finele meciului câştigat în Sala „Traian” întreaga delegaţie a echipei Gaz Metan a fost cuprinsă de un entuziasm de nedescris, de parcă ar fi cucerit chiar titlul de campioană a României şi nu doar şi-ar fi asigurat prezenţa în play-off. Jucătorii şi ceilalţi oficiali ai grupării din Mediaş au dansat hora bucuriei, fiind acompaniaţi cum se cuvine, cu arsenalul din dotare, şi de inimoasa galerie care i-a însoţit la Rm. Vâlcea. 

Avem avantajul terenului propriu în meciurile cu Braşovul

Echipa pregătită de Cristian Achim şi Gogu Manolescu a încheiat aşadar sezonul regulat al Diviziei A de baschet masculin pe locul 12 şi va întâlni Cuadripol Braşov în play-out. Acesta este de fapt obiectivul pe care vâlcenii l-au avut de îndeplinit. În a doua fază a campionatului, jucătorii noştri vor avea avantajul că vor juca primele două meciuri pe teren propriu, dar şi al cincilea, cel decisiv, dacă va mai fi nevoie, tot la Rm. Vâlcea, în Sala „Traian”. Partidele se joacă pe 13-14, 20-21 şi respectiv 25 aprilie. Echipa învingătoare va rămâne în Divizia A, în timp ce învinsa va participa la un turneu de promovare-retrogradare, alături de locurile 1-4 din Divizia B.

Cristi Achim: „În play-out, orice e posibil!”

BC Rm. Vâlcea a terminat prima parte a campionatului pe locul 12 în clasament. O poziţie care dă dreptul trupei lui Cristi Achim să joace mai multe partide pe teren propriu în play-out, când vâlcenii se vor duela pentru rămânerea în prima divizie cu gruparea de la poalele Tâmpei, Cuadripol Braşov. Chiar dacă avantajul terenului propriu este de partea echipei pe care-o pregăteşte, tânărul tehnician al echipei vâlcene este convins că elevii săi nu vor avea o misiune uşoară.
„Chiar dacă am terminat pe locul 12, în play-out, orice e posibil. Şi noi, şi ei, putem câştiga şi în deplasare. Vor fi câte două meciuri consecutive la fiecare dintre echipe, se poate întâmpla ca o formaţie care-a pierdut în prima zi să se mobilizeze altfel în a doua zi şi să învingă”, spune Achim.
Nu demult, făcând o comparaţie între loturile celor două echipe, BC Rm. Vâlcea şi Cuadripol Braşov, antrenorul formaţiei noastre afirmă: „În privinţa lotului de jucători, adversarii au un plus evident. Dacă ar fi s-o luăm post pe post, sunt în avantaj clar. Doar Jamaal Miller putem spune că poate câştiga duelul cu conducătorul lor de joc. În rest, la pivoţi, extreme şi fundaşi cred că ne întrec clar. Au cel puţin cinci jucători experimentaţi în loc. Mă refer la cei patru străini şi la românul Octav Morariu. Din fericire pentru noi, nu dispun decât de un «cinci» de bază foarte puternic, în rest însă stau foarte prost la capitolul rezerve”.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button