Volei

Transferuri-bomba la SCB CSS Rm. Vâlcea

Transferuri-bombă la SCB CSŞ Rm. Vâlcea

 

* Trei sârbi s-au transferat la noua promovată în Divizia A

 

Odată terminată treaba la lotul naţional Under 18 al României, antrenorul Cristian Achim a plecat în Serbia, cu intenţia declarată de a reuşi să transfere la echipa de club pe care-o pregăteşte, SCB CSŞ Rm. Vâlcea, proaspătă promovată în Divizia A, câţiva jucători cu experienţă din ţara vecină. Vizita a fost încununată de succes, iar la revenirea acasă, tânărul tehnician vâlcean ne-a informat cu bucurie că a reuşit să bată palma cu trei baschetbalişti extrem de valoroşi. Vladimir Milosevic (24 ani, pivot, 2,02 metri înălţime), Nikola Radmanovac (28 ani, extremă, 1,95 metri) şi Zoran Mladenovic (33 ani, fundaş, 1,92 metri), vor institui o adevărată „colonie” sârbă la gruparea vâlceană.

„Am izbutit să realizez ce mi-am propus în Serbia. Am ajuns la un acord cu trei jucători valoroşi, de primă ligă, care vor veni să joace la Vâlcea din sezonul viitor. Avem nevoie de experienţa lor în Divizia A, mai ales că noi eram o echipă tânără, iar la acest nivel lucrurile stau cu totul altfel decât în liga secundă. Sunt trei achiziţii importante pentru echipa noastră”, ne-a declarat Cristian Achim.

 

Din ţară, au fost aduşi doi jucători de la CSM Iaşi

 

În afara celor trei reprezentanţi ai cunoscutei şcoli de baschet din fosta Iugoslavie au mai fost transferaţi la SCB CSŞ Rm. Vâlcea doi jucători de la CSM Iaşi. Este vorba de Mădălin Nicolae (23 ani, pivot, 2,00 metri) şi Viorel Nănescu (26 ani, extremă, 1,97 metri).

„Chiar dacă am adus cinci jucători noi, nu vom renunţa la nici unul dintre cei cu care am ajuns în Divizia A. Este nevoie de a constitui la Vâlcea un lot omogen, de a construi o echipă puternică, pentru a ocupa un loc liniştit la mijlocul clasamentului. Într-o asemenea formulă, nu mă îndoiesc că echipa poate supravieţui cu brio în elită”, a spus Achim, iar apoi a adăugat, referindu-se la şansele ca SCB CSŞ Rm. Vâlcea să capete şi sprijinul autorităţilor locale: „Ne bizuim pe sprijinul Primăriei. Nu este doar echipa noastră, ci este în primul rând a oraşului. Am mai spus-o şi o repet, nu mi se pare normal ca banii din taxa pentru sport şi cultură să meargă doar spre fotbal!”.

Altfel, antrenorul echipei vâlcene a afirmat că de curând a avut loc şi o renegociere a tuturor contractelor de joc cu jucătorii cu care s-a promovat pe prima scenă a ţării, conformă cu nivelul la care vor evolua acum.

 

Turneu internaţional de baschet masculin în Râmnic

 

Pentru a pregăti cum se cuvine startul în Divizia A, clubul vâlcean va organiza în perioada 15-17 septembrie, în Sala „Traian”, un puternic turneu internaţional de baschet la care şi-au anunţat deja participarea, în afara echipei antrenate de Cristian Achim, grupările Gaz Metan Mediaş şi Krusevac (Serbia).

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button