Volei

Ne-au predat o lecţie de baschet adevărată

Municipal Târgovişte – CET Govora 81-37
* victoria greu de prevăzut a Rapidului în faţa Sportului a dat vâlcencelor posibilitatea să rămână pe locul 4 în clasament la finele sezonului regulat

Echipa pregătită de soţii Mihai şi Antoaneta Toma nu a jucat niciodată mai relaxată un meci din Divizia A. Cu câteva ore înainte de partida de la Târgovişte, în Capitală, avusese loc un adevărat „cutremur”. Rapidul reuşise să învingă Sportul într-un meci cu ambiţii şi orgolii nebănuite, iar CET Govora nu mai putea pierde astfel locul al patrulea în ierarhie indiferent de rezultatul meciului de la Târgovişte.

În aceste condiţii, mai mult cu gândul la play-off, când le aşteaptă două sau trei meciuri foarte grele cu Sportul Studenţesc, vâlcencele nu au putut să ţină piept cu „maşina” de baschet condusă cu mână forte de Cătălin Tănase. Pe terenul liderei Diviziei A, vâlcencele au alternat lucrurile bune cu cele rele. Primul şi cel de-al treilea sfert au fost jucate într-un singur sens, în jumătatea de teren vâlceană (iar elevele lui Cătălin Tănase s-au impus categoric cu 25-9 şi respectiv 25-6), în timp ce CET Govora a reuşit să echilibreze cât de cât jocul în al doilea şi-al patrulea sfert (atunci când gazdele nu s-au impus decât la o diferenţă minimă (16-10 şi respectiv 15-12). Scorul final (81-37) ne scuteşte de alte comentarii în plus.
„Fetele au avut o evoluţie jenantă! Probabil pentru că au aflat rezultatul meciului de la Bucureşti, dintre Sportul şi Rapid, nu au mai jucat nimic. A râs lumea de noi în sală, de nu le venea să creadă că noi suntem echipa de pe locul 4 în Divizia A. În unele momente, aruncările noastre nici măcar nu ajungeau la coş. Iar despre Bianca Barbu ce să mai zic, a pasat numai cu spectatorii şi cu antrenorul lor, nu cu coechipierele. Şi nu doar jucătoarele tinere au jucat sub aşteptări, ci şi cele experimentate, cum ar fi Cristina Duma şi Ana Maria Mezaroş, care-au înscris primele lor puncte pe la sfârşitul sfertului secund. Ne-am făcut de ruşine, am înscris doar 37 de puncte, iar Dejul de exemplu a marcat tot la Târgovişte vreo 55”, ne-a spus dezamăgit Mihai Toma.
În aceste condiţii, tehnicianul echipei CET Govora este sceptic în privinţa şanselor ca echipa să-şi revină în perspectiva meciurilor din play-off şi a anunţat că este chiar dispus să plece în cazul în care jucătoarele nu-şi revin din starea de suficienţă: „E foarte îngrijorătoare această stare de suficienţă pe care-am văzut-o la jucătoare. Practic, ele cam au impresia că Divizia A s-a terminat aici. Probabil că au intrat deja în vacanţă. Am informat conducerea şi vreau să se ia măsuri în această privinţă. Dacă nu se vor lua probabil că am să plec!”.

Surpriza din Capitală
„Bomba” ultimei runde a sezonului regulat în Divizia A de baschet feminin a explodat la Bucureşti, acolo unde Rapidul a depăşit Sportul cu 82-76 şi ne-a oferit pe tavă locul 4 în ierarhie. O poziţie mai mult decât meritată şi desigur peste aşteptări, dacă ne gândim la lotul destul de subţire valoric şi numeric cu care CET Govora a jucat în acest sezon. „Rapidul ne-a salvat. Sigur că mai speram la un asemenea rezultat. Rapidul vroia să evite Olimpia în play-off şi avea nevoie de această victorie. Nu trebuie să ne bucurăm însă prea devreme, am câştigat doar o luptă, nu şi războiul. Dacă pierdem cu Sportul în play-off tot locul 5 e! Chiar dacă avem acum avantajul de a juca primul şi ultimul meci acasă cu Sportul, misiunea noastră va fi foarte grea”, a atras atenţia preşedintele Dorin Vlad.

CET – Sportul, confruntări clasice în play-off
Meciurile dintre CET Govora şi Sportul Studenţesc sunt deja tradiţionale în play-off, cele două echipe confruntându-se adesea în faza eliminatorie a campionatului. Practic, în afara sezonului trecut, când Vâlcea a dat de Municipal Târgovişte în sferturile play-off-ului, echipa noastră a întâlnit doi ani consecutiv pe Sportul. Mai întâi în sferturi, în 2003-2004 (atunci când Vâlcea fără drept de apel s-a impus de două ori), apoi în 2004-2005, în semifinale, când Sportul şi-a luat revanşa mai mult cu ajutorul arbitrilor şi a obţinut dreptul de a merge în marea finală cu Biandra Târgovişte, iar CET Govora a jucat doar finala mică pe care de altfel a şi câştigat-o în faţa Clujului.
În meciurile din actualul campionat, CET Govora s-a impus de fiecare dată în faţa Sportului Studenţesc, contrar tuturor calculelor hârtiei. Mai întâi la Vâlcea cu 58-48, iar apoi la Bucureşti cu 65-62.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button