Volei

Sala „Traian” gazduieste turneul final al Diviziei B

Sala „Traian” găzduieşte turneul final al Diviziei B

* echipa pregătită de Cristian Achim vizează unul dintre primele două locuri

Echipa de baschet masculin SCB CSŞ Rm. Vâlcea avut un parcurs de excepţie în sezonul regulat al Diviziei B. Trupa lui Cristi Achim a câştigat în prima fază toate cele 15 partide disputate în compania formaţiilor Universitatea Craiova, Marcelo Bene Calafat şi Energia Rovinari. Grupa semifinală B, găzduită de Polivalenta vâlceană, cu puţin timp în urmă, a însemnat un alt galop de sănătate pentru gruparea lui Achim, cu alte cinci partide câştigate din tot atâtea jucate. Imediat după acel turneu, tehnicianul vâlcean a spus că şi-ar dori să poată aduce turneul final în Sala „Traian”. După o perioadă de incertitudine, oficialii FR Baschet au decis că această competiţie va avea totuşi loc la Vâlcea. Iar asta ar trebui să fie şansa echipei vâlcene de a-şi îndeplini obiectivul: unul dintre primele două locuri în Divizia B. Turneul final urmează să se desfăşoare în această săptămână, în perioada 17-21 mai, iar la start vor fi prezente formaţiile CS Otopeni (principala favorită la câştigarea turneului), BC Constanţa, Granitul Bucureşti, BC Târgovişte, Classic Dome Bucureşti şi bineînţeles SCB CSŞ Rm. Vâlcea. Din câte se pare, este foarte posibil ca una dintre echipele calificate să nu mai ajungă la Vâlcea, aşa că doar cinci grupări vor lupta pentru primele două locuri, ce le apropie de Divizia A.

 

Vâlcenii speră pe un sprijin important din partea publicului

 

„Mă bucur că vom juca acest turneu la Vâlcea. Asta înseamnă că băieţii noştri vor juca din nou în faţa propriilor suporteri, fapt ce le-ar da un moral în plus. Dar, cu siguranţă, va exista şi presiunea acestui fapt şi gândul că trebuie, din acest motiv, să câştige. Obiectivul nostru este acum clar, ocuparea unuia din primele două locuri, fapt ce ne-ar da dreptul să mergem la turneul de baraj pentru Divizia A. Eu am încredere în băieţi şi cred că obiectivul poate fi îndeplinit”, spune antrenorul grupării vâlcene, profesorul Cristi Achim. Altfel, antrenorul vâlcean este mulţumit şi din altă privinţă, anume aceea că cel puţin pe teren propriu, prestaţia arbitrilor delegaţi nu-i va dezavantaja pe elevii săi, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, la turneul final de la Oradea.

Potrivit regulamentului federaţiei române de specialitate, după acest turneu va urma unul de baraj pentru Divizia A. Acolo ar urma să se joace astfel: locul 11 din Divizia A cu locul 2 de la turneul final şi locul 12 din Divizia A cu locul 1 de la turneul de baraj. Este posibil ca echipele din Divizia A care vor încerca să se menţină în prima ligă să fie Rapid şi Mureşul Tg. Mureş, aflate acum pe locurile ce le trimit la baraj.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button