Volei

Turneul semifinal al Diviziei B se joaca în Sala „Traian”

Baschet masculin

 

Turneul semifinal al Diviziei B se joacă în Sala „Traian”

 

* formaţia pregătită de Cristian Achim vrea să se califice în finală

 

Sala „Traian” din oraşul nostru va găzdui în perioada 26-30 aprilie, unul dintre cele două turnee semifinale ale Diviziei B de baschet masculin. În această competiţie este angrenată, aşa cum se cunoaşte, formaţia SCB CSŞ Rm. Vâlcea, pregătită de profesorul Cristian Achim, care-a avut până acum un parcurs excelent în prima fază a campionatului, reuşind 15 victorii consecutive din tot atâtea meciuri jucate. Acum însă, la acest turneu semifinal, unde vin echipe mult mai puternice, le va fi mai greu vâlcenilor să-şi păstreze invincibilitatea. Altfel însă, Cristian Achim speră că echipa sa va izbuti să meargă mai departe la turneul final.

„Nici nu mă gândesc să nu ne calificăm la turneul final. Este obiectivul nostru. Sperăm să fim între primele trei echipe la acest turneu, pentru că doar acestea se califică la turneul final. Pentru noi ar fi un dezastru să nu ne calificăm. Totuşi, suntem o echipă bine legată, bine conturată, aşa că în mod normal nu ar trebui să avem probleme. Deocamdată avem o singură indisponibilitate, Vasile Ştefan, datorată unei entorse, dar care sperăm că se va reface până la ora primului meci. El e un jucător de bază, nu prea avem extreme de valoarea lui”, spune Achim.

Baschetbaliştii vâlcenii vor întâlni la acest turneu patru echipe necunoscute lor până acum, aşa că misiunea nu va fi deloc uşoară. Vor veni în Sala „Traian” Kos Karoly Sf. Gheorghe (clasată în prima fază a campionatului pe locul 1 în seria I-a), Magic Kids Corona Braşov (locul 3 în seria I-a), BC Târgovişte (locul 2 în seria a IV-a), Classic Dome Bucureşti (locul 4 în seria a IV-a) şi CSU Craiova (locul 2 în seria a II-a) – ultima formaţie fiind o mai veche cunoştinţă a elevilor lui Cristian Achim, pe care vâlcenii au învins-o deja de trei ori în acest sezon. Sistemul de desfăşurare al acestui turneu semifinale prevede meciuri fiecare cu fiecare, timp de cinci zile, iar la final, primele trei formaţii clasate urmează să se califice în ultimul act al întrecerii.

 

După promovare, vin şi banii

Echipa de baschet masculin SCB CSŞ Rm. Vâlcea a pornit la drum în acest sezon al Diviziei B cu obiectivul de a reuşi să se numere la final printre grupările care vor promova în prima ligă a ţării. Gândurile, exprimate în dese rânduri şi de antrenorul Cristian Achim, s-au lovit însă mereu de situaţia financiară a clubului vâlcean, care nu permite constituirea unui formaţii puternice şi competitive. În ultima perioadă de timp a apărut totuşi o „rază de soare” în această privinţă. „Firma Protectchim ne sprijină în continuare, însă primăria Râmnicului deocamdată nu o face. Ni s-a spus însă că sunt şanse şi speranţe s-o facă totuşi până la urmă, dar după ce promovăm. Dacă intrăm în Divizia A, o să-şi îndrepte faţa şi spre noi. Dacă nu se va întâmpla aşa, va fi grav. Nu vrem să promovăm şi să dăm cu piciorul şansei de a evolua în Divizia A. Ar trebui să fim nebuni toţi din acest oraş să refuzăm această oportunitate. Vă daţi seama ce ar însemna un meci Asesoft Ploieşti, de exemplu, în Sala Traian, sunt sigur că va fi un spectacol desăvârşit, chiar dacă să zicem că ne-ar zdrobi. Tot domnul director Enache de la firma Protectchim este pârghia noastră pentru a îndupleca Primăria. Am încredere în el, pentru că de cinci ani de când este alături de noi, niciodată nu s-a întâmplat să promită ceva fără să fie acoperit. Eu pe acest lucru mă bazez, când spun că noi trebuie să ne vedem de treabă în continuare, să ne atingem obiectivul de a promova şi apoi să aşteptăm să obţinem sprijinul financiar dorit. Altfel, în afara celor de la Protectchim, mai sunt alături de noi Infoplus, Magic Tic Tac şi Dacos, care într-o măsură mai mică sau mai mare ne ajută. Dacos-ul, de exemplu, ne facilitează procurarea biletelor pentru unii sportivi ai noştri, care sunt studenţi. Este şi acesta un ajutor important”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button