Volei

Final de sezon pentru CET Govora

PLAY-OFF / Echipa antrenată de soţii Mihai şi Antoaneta Toma nu a reuşit să acceadă în semifinale, fiind învinsă cu 2-1 de LMK Sf. Gheorghe

CET Govora a încheiat cu fruntea sus actualul sezon al Diviziei A. Chiar dacă a pierdut duelul cu LMK Sf. Gheorghe, din cadrul sferturilor de finală ale play-off-ului, baschetbalistele pregătite de soţii Mihai şi Antoaneta Toma au lăsat o bună impresie în cele trei partide disputate. După o primă înfrângere categorică (92-69), suferită la Sf. Gheorghe, vâlcencele s-au impus în al doilea joc (69-63), în Sala Traian, aşa că a fost nevoie de un meci decisiv, care a avut loc la finele săptămânii trecute, pe terenul echipei covăsnene.

Deşi au evoluat în deplasare, în faţa a peste 1000 de spectatori, fetele de la CET Govora nu s-au pierdut deloc cu firea, ci dimpotrivă, au oferit o replică dârză vicecampioanei ţării, fiind foarte aproape să producă o surpriză. LMK Sf. Gheorghe a câştigat însă meciul, cu scorul de 72-65, şi a acces în semifinalele play-off-ului Diviziei A de baschet feminin.

CET Govora şi-a materializat avantajul terenului propriu

Ca şi în sezonul regulat, atunci când au câştigat de o manieră categorică duelul din Sala Traian, fetele de la CET Govora au evoluat cât se poate de dezinvolt în faţa baschetbalistelor de la LMK Sf. Gheorghe, în al doilea meci din sferturile de finală ale play-off-ului, desfăşurat marţi, 14 aprilie, la Rm. Vâlcea. Elevele lui Mihai Toma au avut iniţiativa încă din primele minute de joc, astfel că la finele primului se aflau în avantaj pe tabela de marcaj: 14-10. Diferenţa s-a micşorat în următoarele 10 minute de joc, CET Govora intrând la vestiare cu doar 3 puncte în plus peste echipa adversă: 29-26.
După pauză, lucrurile au mers din ce în ce mai bine pentru vâlcence, care s-au desprins la 7 puncte diferenţă (46-39 la finele sfertului al treilea), Florina Diaconu (23 de puncte, 5 recuperări) şi Tijana Rus (20 puncte, 4 recuperări) fiind jucătoarele care s-au remarcat în mod special în acest joc. Covăsnencele au încercat o revenire de senzaţie în ultimul sfert, însă fără succes. CET Govora avea să se impună cu scorul de 69-63 şi să egaleze astfel situaţia în meciurile directe cu LMK Sf. Gheorghe (1-1). Partida decisivă urma să se joace însă pe terenul vicecampioanei ţării.

Şase jucătoare pentru o victorie de palmares

În condiţiile în care nu a avut la dispoziţie jucătoare capabile să evolueze constant bine la un asemenea nivel, antrenorii Mihai Toma a folosit doar şase jucătoare în acest meci cu LMK Sf. Gheorghe. Trei dintre acestea (Tijana Rus, Milena Krstajic, Marijana Ivovic) au fost folosite pe întreaga durată a partidei, în timp ce a patra (Florina Diaconu) a jucat 39 de minute. Celelalte două baschetbaliste folosite, Ljiljana Latinovic şi Irina Borş, s-au aflat pe teren 28 şi respectiv 14 minute.

Vâlcencele – 20 de „libere”, adversarele – doar 1!

Fapt mai rar întâlnit în baschet, pe durata partidei din Sala Traian, echipa LMK Sf. Gheorghe nu a beneficiat decât de o singură aruncare liberă, aceasta fiind executată de americanca Sharnee Zoll. De partea cealaltă, CET Govora a beneficiat de 20 de asemenea aruncări libere (datorate în special jocului dur practicat de covăsnence), 15 dintre acestea fiind transformate cu succes de jucătoarele vâlcene. La acest capitol, cel mai bun procentaj (sută la sută) l-a avut Florina Diaconu, care a marcat toate cele 6 aruncări de care a beneficiat.

CET Govora  69
LMK Sf. Gheorghe 63

(14-10, 15-16, 17-13, 23-24)
Au marcat:
* CET Govora: Florina Diaconu – 23p., Tijana Rus – 20p., Milena Krstajic – 9p., Marijana Ivovic – 7p., Ljiljana Latinovic – 6p., Irina Borş – 4p.
* LMK Sf. Gheorghe: Sharnee Zoll – 14p., Olga Cazac – 13p., Megan Marie Duffy – 12p., Erzsebet Ambrus – 11p., Salimata Diatta – 11p., Irena Matovic – 2p.

La un pas de o minune!
• CET Govora a oferit o replică dârză covăsnencelor, în meciul decisiv disputat la Sf. Gheorghe, dar n-a reuşit să-şi adjudece şi victoria mult dorită

Al treilea meci al duelului dintre LMK Sf. Gheorghe şi CET Govora a fost, fără îndoială, şi cel mai spectaculos. Replică dârză oferită de baschetbalistele vâlcene a făcut ca partida să fie una extrem de echilibrată, cel puţin până în ultimul sfert, atunci când covăsnencele s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj.

Vâlcencele au rezistat 25 de minute

CET Govora a început bine meciul de la Sf. Gheorghe. Elevele soţilor Mihai şi Antoaneta Toma au condus cu 7-3 la jumătatea primului sfert, dar covăsnencele au revenit în joc şi au egalat relativ repede situaţia pe tabela de marcaj (7-7 în minutul 7), iar la prima pauză aveau deja 4 puncte în plus peste vâlcence: 17-13. Scorul a luat proporţii în debutul sfertului secund (25-17 în minutul 13), iar speranţele oficialilor vâlceni într-o surpriză începeau să se spulbere. CET Govora a avut o tresărire de orgoliu (25-21 în minutul 14), însă în minutul 5, gazdele s-au desprins iarăşi la 8 puncte (29-21). Vâlcencele nu s-au predat, aşa că în minutul 18 au restabilit egalitatea (31-31). Iureşul din finalul sfertului avea să le asigure totuşi covăsnencelor au avantaj de 5 puncte la pauză: 38-33.
Jucătoarele pregătite de ungurul Csaba Deri au revenit de la vestiare mai determinate şi au mărit din nou diferenţa pe tabela de marcaj (40-33 în minutul 22). CET Govora a continuat să spere şi a egalat din nou (44-44 în minutul 26). Din păcate, aşa cum s-a întâmplat în precedentele două sferturi, vâlcencele n-au avut nici de această dată puterea să preia conducerea, iar LMK Sf. Gheorghe s-a distanţat la 54-47 înaintea ultimelor 10 minute de joc. Debutul ultimului sfert a fost catastrofal pentru elevele lui Mihai Toma. În minutul 35, lucrurile erau cât se poate de limpezi: LMK Sf. Gheorghe se distanţase la 61-47, iar problema echipei calificate în semifinalele play-off-ului Diviziei A era deja rezolvată. Vâlcencele au mai avut o ultimă zvâcnire pe final, s-au apropiat la 65-58 în minutul 38, iar apoi la 69-65 în minutul 39. Până la urmă, meciul s-a încheiat cu victoria echipei LMK Sf. Gheorghe, cu scorul de 72-65, care a acces astfel în următoarea fază a competiţiei.

 LMK Sf. Gheorghe 72
CET Govora  65

(17-13, 21-20, 16-14, 18-18)
Au marcat:
* LMK Sf. Gheorghe: Megan Marie Duffy – 18p., Olga Cazac – 15p., Ildiko Vass – 12p., Sharnee Zoll – 10p., Erzsebet Ambrus – 8p., Judit Kajdacsi – 7p., Salimata Diatta – 2p.
* CET Govora: Tijana Rus – 23p., Florina Diaconu – 14p., Ljiljana Latinovic – 11p., Milena Krstajic – 10p., Irina Borş – 4p., Marijana Ivovic – 3p.

Baschet feminin / Play-off Divizia A
* Rezultatele sferturilor de finală:
MCM Târgovişte – CSM „U” Craiova 2-0
* 111-63 şi 91-38
BCT Alexandria – CSM Oradea  2-0
* 84-46 şi 70-33
LMK Sf. Gheorghe – CET Govora  2-1
* 92-69, 63-69 şi 72-65
BC ICIM Arad – CSM Satu Mare  1-2  
* 66-56, 58-91 şi 54-61

* Programul semifinalelor:
MCM Târgovişte – CSM Satu Mare  _-_
BCT Alexandria – LMK Sf. Gheorghe _-_
• se va juca după sistemul cel mai bun din cinci meciuri • partidele vor avea loc pe 22, 25, 29 aprilie, 2 şi 6 mai (dacă va mai fi nevoie)
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button