Volei

CET Govora, locul 3 la Cupa României

• elevele soţilor Mihai şi Antoaneta Toma n-au reuşit să întreacă aşteptările la turneul final desfăşurat săptămâna trecută la Târgovişte

Oraşul Târgovişte, redevenit din acest sezon „capitala baschetului feminin românesc”, a găzduit în zilele de 4 şi 5 aprilie întrecerile turneului final al Cupei României. La startul acestei competiţii s-au aliniat patru echipe, trei dintre acestea fiind divizionare A: MCM Târgovişte, BCT Alexandria, CET Govora, echipa vâlceană calificându-se în premieră în Final Four. La întrecerea de la Târgovişte a mai fost prezentă şi naţionala Under 18 a ţării noastre, pregătită de George Mandache. Aşa cum era de aşteptat, trofeul a fost adjudecat de echipa organizatoare a turneului, MCM Târgovişte, de departe cea mai puternică grupare din Divizia A (lucru evidenţiat şi de faptul că în sezonul regulat baschetbalistele dâmboviţene au obţinut numai victorii pe linie în cele 26 de meciuri disputate).

Elevele lui Cătălin Tănase au trecut în semifinale de CET Govora (84-38), pentru ca în finală să se impună şi în faţa echipei BCT Alexandria (65-49).

Una rece, alta caldă!

Ca pe o competiţie de pregătire, aşa au abordat fetele de la CET Govora turneului final al Cupei României de la Târgovişte, acolo unde nu şi-a întrecut deloc condiţia. În prima zi, MCM Târgovişte a făcut practic „instrucţie” cu elevele soţilor Mihai şi Antoaneta Toma, pe care le-au învins fără drept de apel, cu scorul de 84-38 (pe sferturi: 21-9, 18-11, 28-9, 17-9), Florina Diaconu (care a înscris 16 puncte) fiind singura jucătoare vâlceană care a primit „notă de trecere” în acest meci. Pentru echipa vâlceană au mai marcat: Marijana Ivovic (8 puncte), Irina Borş (6), Tijana Rus (4), Ljljiana Latinovic (3), Milena Krstajic (1).
Cu totul altfel au stat lucrurile în meciul pentru locurile 3-4, acolo unde CET Govora a avut în faţă echipa naţională Under 18 a ţării noastre. Mai experimentate, vâlcencele au pus stăpânire pe joc încă din start şi s-au impus la pas, fără să forţeze prea mult, cu scorul de 71-48 (pe sferturi: 22-14, 22-8, 12-12, 15-14). Cea mai prolifică baschetbalistă vâlceană în acest meci a fost Irina Borş (23 de puncte marcate), celelalte reuşite purtând semnătura jucătoarelor Florina Diaconu (11), Milena Krstajic (11), Ljljiana Latinovic (7), Janina Simionca (7), Tijana Rus (4), Georgeta Ştefan (4), Corina Ceauşu (3) şi Marijana Ivovic (1).

Baschet feminin / Cupa României
Final Four (Târgovişte – Sala Sporturilor)

Rezultatele meciurilor:
* Semifinale – sâmbătă, 4 aprilie:
BCT Alexandria – România Under 18 54-43
MCM Târgovişte – CET Govora  84-38
* Finale – duminică, 5 aprilie:
Pentru locurile 3-4:
CET Govora – România Under 18  71-48
Pentru locurile 1-2:
MCM Târgovişte – BCT Alexandria  65-49
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button