Volei

Doar pentru palmares cu Olimpia

LEJERITATE / CET Govora a câştigat meciul din Capitală fără să se întrebuinţeze prea mult, cu scorul de 70-61

Sâmbătă, 21 martie, în penultima etapă din cadrul sezonului regulat al Diviziei A de baschet feminin, CET Govora s-a impus fără probleme în Capitală, în faţa echipei Olimpia Bucureşti. Jucătoarele vâlcene au dominat categoric primele trei sferturi, pe care le-au câştigat cu 19-11, 22-10 şi 16-12, astfel încât, înaintea ultimelor 10 minute de joc, diferenţa de puncte dintre cele două combatante nu lăsa nici un dubiu asupra echipei care urma să se impună. CET Govora conducea cu 57-33, iar antrenorul Mihai Toma a dat credit, în ultimul sfert, şi unora dintre jucătoarele de rezervă. Bucureştencele au profitat de acest lucru şi au câştigat sfertul la un scor care ne scuteşte de alte comentarii, 28-13, însă la final tot vâlcencele s-au bucurat pentru victorie.

Aşa cum era de aşteptat, Florina Diaconu a fost şi de această dată cea mai prolifică jucătoare a echipei vâlcene, marcând 26 de puncte. Pentru CET Govora au mai înscris: Milena Krstajic – 16p., Marijana Ivovic – 8p., Georgeta Ştefan – 7p., Tijana Rus – 6p., Janina Simionca – 3p., Raluca Ungureanu – 2p., Ljlijana Latinovic – 2p.
„Meciul a fost unul lejer, de vacanţă, aşa că au intrat pe teren toate jucătoarele”, s-a mulţumit să declare antrenorul Mihai Toma la final.

Cu Rapid, în ultima etapă din sezonul regulat

În ultimul meci din cadrul sezonului regulat, CET Govora va juca sâmbătă, 28 martie, de la ora 17.00, în Sala Traian, împotriva echipei Rapid Bucureşti. În condiţiile în care nici una dintre echipe nu mai are pentru ce lupta, meciul va fi lipsită de miză şi va conta doar pentru palmares, lucru evidenţiat şi de tehnicianul echipei vâlcene, Mihai Toma: „Va fi un meci de palmares, care însă nu mai ajută nici una din echipe. Noi vom termina pe locul 6, iar Rapidul nu mai are nici o şansă de mai prinde play-off-ul”.

16 echipe şi în Divizia A feminină

Din sezonul viitor, Divizia A de baschet feminin va aduna la start un număr de 16 formaţii, cu 2 mai multe decât în prezent. Biroul Federal din cadrul FR Baschet a înaintat deja spre aprobare, săptămâna trecută, propunerea de mărire a numărului echipelor din elită de la 14 la 16. Adunarea Generală, care se va întruni pe 27 aprilie, va decide dacă această modificare va avea loc. În aceste condiţii, la finele acestui sezon, din Divizia A nu va mai retrograda nimeni, în acest sens fiind suspendat şi turneul play-out. Astfel, pe prima scenă a baschetului feminin românesc urmează a apărea în curând două noi oraşe: Braşov şi Timişoara. „Campionatul va fi diluat şi mai mult din punct de vedere valoric”, a subliniat antrenorul echipei CET Govora, Mihai Toma, referindu-se la propunerea de mărire a numărului de echipe.

Univ. Alba Iulia a revenit în campionat

După ce, cu doar patru etape înainte de încheierea sezonului regulat, au anunţat că vor retrage echipa Univ. Alba Iulia din campionat, conducătorii acestei grupări au revenit asupra deciziei. Din câte se pare, hotărârea celor din Alba Iulia de a continua să activeze în elită este o consecinţă a propunerii Biroului Federal de mărire a numărului de echipe din Divizia A. „Oficialii echipei din Alba Iulia s-au temut că vor retrograda în Divizia B, aşa că au considerat imediat că nu trebuie să mai cheltuiască bani degeaba. Au revenit însă asupra deciziei de retragere atunci când au aflat că numărul echipelor din elită va fi mărit, iar nimeni nu va retrograda”, ne-a spus tehnicianul Mihai Toma în această privinţă. N.C.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button