Volei

Nici o surpriză

ÎNFRÂNGERE / CET Govora pierdut meciul cu MCM Târgovişte (64-77), disputat miercuri, 18 martie, în Sala Traian

Baschetbalistele de la CET Govora au mai coborât o poziţie în ierarhia la zi a Diviziei A în urma eşecului suferit miercuri, 18 martie, în Sala Traian, în faţa celei mai valoroase echipe din baschetul feminin românesc, MCM Târgovişte. Aşa cum era de aşteptat, fără să forţeze prea mult, liderul s-a impus la Rm. Vâlcea cu scorul de 77-64 şi este foarte aproape de a încheia sezonul regulat numai cu victorii pe linie. În schimb, elevele soţilor Mihai şi Antoaneta Toma s-au îndepărtat şi mai mult de obiectivul trasat la începutul campionatului de conducerea clubului (locul 4), fiind întrecute în clasament şi de CSM Satu Mare. CET Govora a ajuns acum pe locul 6 şi va juca în play-off cu LMK Sf. Gheorghe.

Vâlcencele au jucat, dâmboviţencele s-au distrat!

Vâlcencele au încercat să ofere o replică pe măsură super-echipei din Târgovişte, care are la dispoziţie un buget de 5-6 ori mai mare, însă au reuşit în prea puţine rânduri să se ridice la nivelul valoric al adversarelor. Consecinţa a fost cât se poate de clară, CET Govora fiind nevoită să se recunoască învinsă la final. Problema învingătoarei a fost decisă încă din primul sfert, pe care jucătoarele dâmboviţene şi l-au adjudecat categoric, cu scorul de 31-10. Lucrurile au mers ceva mai bine pentru CET Govora din al doilea sfert, pe care MCM Târgovişte l-a câştigat doar cu 17-13. Scorul consemnat la pauză nu lăsa însă nici un dubiu asupra echipei care domina şi care avea să se impună la final: 48-23. În următoarele sferturi, echipa dâmboviţeană a lăsat-o mai moale şi a permis baschetbalistelor antrenate de Mihai Toma să refacă încet-încet din handicap. CET Govora a triumfat în următoarele două sferturi, cu scorul de 22-16 şi 19-13, dar victoria celor de la MCM Târgovişte nu a mai putut fi pusă în discuţie. Scor final: 64-77.
Pentru CET Govora au marcat: Florina Diaconu – 26p., Marijana Ivovic – 11p., Ljlijana Latinovic – 9p., Irina Borş – 8p., Milena Krstajic – 5p., Tijana Rus – 4p., Janina Simionca – 1p.

Doar cu o… Florina Diaconu nu se face primăvară

CET Govora a pierdut fără drept de apel duelul cu liderul MCM Târgovişte, diferenţa netă de valoare dintre cele două echipe fiind foarte evidentă în unele momente ale jocului. La final, singura bucurie a tehnicianului Mihai Toma a fost aceea că faţă de jocul din tur, când diferenţa a fost de 62 de puncte pentru oaspete (93-41), elevele sale au reuşit acum să limiteze cât de cât proporţiile scorului.
Practic, singura jucătoare vâlceană care a putut primi notă de trecere în acest meci a fost Florina Diaconu. Sub aşteptări au evoluat însă „stranierele” Marijana Ivovic, Ljlijana Latinovic, Tijana Rus, dar mai ales Milena Krstajic, intrată într-un con de umbră de ceva vreme. De partea cealaltă, adversarele au avut în americancele Monique Cocker (20 puncte marcate), Cynthia Valentine (14p.) şi Chrissy Givens (11p.), un trio redutabil, imposibil de depăşit. În plus, la MCM Târgovişte au mai excelat Anne Marie Pârău şi pivotul Larisa Toma, componente ale lotului naţional de senioare.
Cele două echipe care s-au înfruntat miercurea trecută, în Sala Traian, se vor reîntâlni pe 4 aprilie, în semifinalele Cupei României, meciul urmând a avea loc în fieful liderei Diviziei A, acolo unde vâlcencele vor fi o pradă uşoară pentru trupa lui Gabriel Boriga, cel care a fost ales în iunie 2008 în funcţia de primar al oraşului Târgovişte.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button