Volei

La doua minute distanta de o victorie surprinzatoare

Sportul Omnilogic – CET Govora 72-69

 

La două minute distanţă de o victorie surprinzătoare

 

  Aşa cum ne-au obişnuit de fiecare dată când joacă împotriva Sportului Studenţesc, fetele de la CET Govora au făcut din nou sâmbătă, 11 martie, în Capitală o altă partidă mare. Din păcate, prestaţia admirabilă a vâlcencelor nu a fost încununată şi de un succes pe care l-ar fi meritat din plin. Măcar pentru faptul că au avut curajul să se lupte de la egal cu o grupare bucureşteană parcă mult prea „umflată”. Evoluţia vâlcencelor poate că nu era la fel de bună dacă tehnicienii echipei noastre nu ar fi aruncat-o în luptă şi pe Magda Moise, revenită după o perioadă de trei luni de absenţă.

  Primul sfert al partidei a stat sub semnul arbitrului Marius Udrică, omul care-a „căsăpit” încă o dată gruparea noastră, cu unele decizii total eronate. Din cauza acestui fapt, gazdele au condus la finele celor 10 minute de joc cu 21-16. Replica elevelor lui Doru Moise şi Mihai Toma a fost însă din ce în ce mai viguroasă odată ce şi Udrică a schimbat „foaia” şi-a început să arbitreze mai aproape de ce se petrecea pe teren. După un fault tehnic acordat antrenorului Doru Moise, Udrică şi turcul Bedir Sefer au asistat la o revenire miraculoasă a jucătoarelor de la CET Govora, care-au câştigat la limită al doilea sfert al partidei, cu 20-19. Beneficiind de aportul în teren al Magdei Moise, mult mai experimentată decât Janina Simionca, formaţia vâlceană a început să domine meciul, a întors rezultatul, iar înaintea ultimelor zece minute de joc se afla în avantaj: 59-58. CET Govora a încercat să reziste eroic în sfertul final al partidei, a condus până în minutul 38, când tabela de marcaj indica 67-62 pentru noi, dar a fost totuşi întrecută cu 72-69.

    Au înscris pentru CET Govora: Ana Maria Mezaroş (21 puncte), Silvia Ondreikovics (19), Loredana Cătănoiu (15) şi Cristina Duma (14). Au mai jucat: Magda Moise şi Janina Simionca.

Dorin Vlad: „Am jucat frumos!”

Preşedintele echipei vâlcene, Dorin Vlad, era foarte bucuros de prestaţia jucătoarelor de la CET Govora, însă dezamăgit că la Bucureşti nu s-a obţinut un rezultat mai bun: „Am jucat încă o dată frumos. Le-am speriat serios pe «studente», să nu mai creadă că defilează de-acum în meciurile cu noi. Ne bucură evoluţia fetelor, dar ce bine ar fi fost dacă am fi şi învins la Bucureşti. Oricum, e important pentru noi să creştem, pentru că ne aşteaptă play-off-ul. Arbitrul Udrică a luat câteva decizii controversate în primul sfert, însă apoi şi-a revenit şi a condus mai bine meciul”.

Tot astfel, antrenorul secund al echipei vâlcene, Mihai Toma, ne-a vorbit pe scurt despre întâlnirea din Capitală: „Sportul a jucat, aşa cum ne aşteptam, «murdar». Din păcate, arbitrii Marius Udrică şi Bedir Sefer nu au sancţionat jocul lor agresiv decât din al doilea sfert. Noi am făcut un meci bun, am revenit şi am preluat conducerea dar pe final am intrat în jocul lor şi n-am mai putut să păstrăm avantajul luat la un moment dat. Ne-au trădat din nou aruncările libere, capitol la care am avut încă o dată un procentaj slab. Totuşi, s-a văzut şi-n Capitală că echipa este în creştere de formă. Se simte acum că au revenit Moise şi Mezaroş, pentru că există o altă stabilitate în teren, fetele au o mai mare încredere în ele. Am văzut asta şi la Cristina Duma, şi la Silvia Ondreikovics. Jocul e altul când forţele sunt altfel distribuite pe teren, iar o jucătoare nu mai trebuie să facă totul de una singură”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button