Volei

Începe Divizia A

• primul campionat cu 14 echipe debutează la finele săptămânii

La finele săptămânii, mai precis sâmbătă, 11 octombrie, se va da startul într-o nouă ediţie a Diviziei A de baschet feminin. Aşa cum se cunoaşte, din acest sezon, Divizia A de baschet feminin va aduna la start 14 echipe. Decizia de suplimentare a numărului de competitoare din eşalonul de elită a fost luată la finele campionatului trecut de către oficialii federaţiei de specialitate. Nu a retrogradat nimeni, iar în prima ligă au promovat cele mai valoroase două echipe din Divizia B (CSM Satu Mare şi SCM „U” Craiova).

 „U” Alba Iulia a înlocuit Someşul Dej în Divizia A

O altă grupare care va activa în premieră în Divizia A de baschet feminin este Universitatea Alba Iulia. Ardelencele au evoluat în sezonul trecut în a doua ligă, însă nu au obţinut calificarea în elită. Până la urmă, prin retragerea echipei Someşul Dej, care a avut mai mereu probleme financiare în ultimii trei ani, formaţia din Alba a fost primită la masa bogaţilor. „Este o echipă formată din junioare, dar care fiinţează într-o localitate unde baschetul este adulat, la fiecare meci de pe teren propriu fiind prezent un număr impresionant de spectatori”, ne-a declarat antrenorul Mihai Toma despre gruparea proaspăt apărută în Divizia A.

CET Govora se bate pentru locurile 4-7

În campionatul care va începe pe 11 octombrie, se detaşează în mod clar de restul echipelor participante trei grupări: campioana BC ICIM Arad, vicecampioana CSŞ-LMK Sf. Gheorghe şi MCM Târgovişte. Ultima dintre acestea a redevenit o trupă puternică după un an de anonimat şi beneficiază acum din plin de fondurile autorităţilor locale, în speţă ale primarului Gabriel Boriga, nimeni altul decât preşedintele echipei de baschet feminin. În al doilea grup valoric se află patru echipe: CST Alexandria, „U” Cluj-Napoca, CET Govora şi Rapid Bucureşti, care se vor bate pentru o poziţie cât mai bună în play-off. În ultimul eşantion, al echipelor care aliniază în general jucătoare tinere, se înscriu CSM Oradea, Naţional Iaşi, SCM „U” Craiova, CSM Satu Mare, Sportul Studenţesc, CS Univ. Alba Iulia şi Olimpia Bucureşti.

Divizia A / Ediţia 2008-2009
Programul primei etape (sâmbătă, 11 octombrie):

Sportul Studenţesc – CST Alexandria
Univ. Alba Iulia – CSM Satu Mare
„U” Cluj – LMK Sf. Gheorghe
CSM Oradea – BC ICIM Arad
CST Govora – SCM „U” Craiova
Naţional Iaşi – Rapid Bucureşti
MCM Târgovişte – Olimpia Bucureşti

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button