Diverse

Luminiţa Dinu a acceptat postul de antrenor secund la naţională

Săptămâna trecută, selecţionerul Radu Voina şi-a ales antrenorii secunzi cu care va colabora la echipa naţională, aceştia fiind Luminiţa Dinu şi Vlad Caba. „Dinu va fi în primul rând jucătoare, ea va apăra, dar va mai avea în sarcină portarii, pe care îi va pregăti, iar în plus va face legătura cu vestiarul. Cel mai important lucru este că ea vrea să facă asta şi, cu experienţa ei, ştiu că va reuşi. Vlad Caba va fi omul care va sta pe bancă, lângă mine, secundul meu”, a explicat Voina cele două alegeri făcute. „Mă simt onorată, a fost o mare surpriză pentru mine şi îmi dau seama că domnul Radu Voina îmi apreciază munca şi experienţa pe care am acumulat-o în toată cariera mea.

Este o muncă în plus pentru mine, dar mă ambiţionează. Vreau să ajut echipa naţională şi pe fetele care îmi vor lua locul pe viitor, pentru ca ele să închidă poarta”, a declarat Luminiţa Dinu după învestirea în funcţie.

Tricolorele se pregătesc la Poiana Braşov pentru Cupa Mondială

Echipa naţională de handbal feminin a României s-a reunit luni, 6 octombrie, la Poiana Braşov, sub comanda noului selecţioner, Radu Voina, care a convocat pentru acest stagiu centralizat de pregătire un număr de 16 jucătoare.  Tricolorele vor rămâne la munte până săptămâna viitoare, atunci când se vor deplasa la Aarhus (în Danemarca), acolo unde va avea loc, în perioada 14-19 octombrie, un puternic turneu amical internaţional, devenit deja tradiţional şi denumit cât se poate de sugestiv: Cupa Mondială.
Antrenorul Radu Voina, care va debuta oficial la cârma reprezentativei, a convocat pentru această acţiune următoarele jucătoare: Luminiţa Dinu, Tereza Pâslaru, Paula Rădulescu – portari, Valentina Ardean, Ramona Maier, Camelia Balint, Cătălina Cioaric, Adina Fiera, Carmen Amariei, Aurelia Brădeanu, Narcisa Lecuşanu, Steluţa Luca, Oana Şoit, Mihaela Ani-Senocico, Oana Manea şi Ionela Stanca.
La Cupa Mondială din Danemarca, în prima fază, România face parte din Grupa B şi urmează a întâlni, pe rând, Norvegia (14 octombrie), Suedia (15 octombrie) şi Germania (16 octombrie). În cealaltă grupă a turneului se vor duela Danemarca, Ungaria, Rusia şi Franţa.   (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button