„Nu cred că arbitrajul a influenţat rezultatele din «dubla» cu HC Zalău”

Constantin_Stefan_2016_01a* a spus managerul HCM-ului, Constantin Ştefan, oarecum în contradicţie cu Gheorghe Tadici

Tehnicianul HCM-ului, Constantin Ştefan, nu a fost de acord cu Tadici, care a dat de înţeles că arbitrajul a avut un cuvânt de spus în „dubla” dintre formaţia sălăjeană şi cea vâlceană: „Sunt bucuros că am câştigat. Eu zic că a fost un arbitraj bun. Într-adevăr, pentru noi acest meci a însemnat şase puncte în «dubla» cu HC Zalău. Nu cred că arbitrajul a influenţat în vreun fel rezultatele. Şi în tur, dar şi în retur, am condus la o diferenţă considerabilă. Am încheiat meciul cu un avantaj mai mic pentru că ne-am văzut învingători mai devreme. A fost o victorie meritată şi cea de la Vâlcea, chiar dacă pe final le-am dat emoţii suporterilor.

Acum sperăm să mergem la Cluj şi să ne consolidăm locul 8, pe care am reuşit să ajungem în penultima etapă. În rest, mi-e şi teamă să mai declar ceva, pentru că am văzut că se caută tot felul de tipuri de discuţie. După meciul cu Rapid au apărut nişte discuţii neprincipiale pentru ceea ce îmi doresc eu să fac la echipă, care nu au nicio legătură cu performanţa. Mi-am văzut de treabă, echipa – la fel, am făcut un meci bun la Brăila şi am câştigat, iar acum s-a repetat situaţia cu Zalău”.

„Anul viitor, cu siguranţă, domnul Tadici nu va mai spune că locul 8 sau 9 e totuna”

Constantin Ştefan este convins că în sezonul viitor HC Zalău nu va putea avea ca obiectiv clasarea pe unul dintre locurile 6-10. „Domnul Tadici are un punct de vedere şi eu îl respect. Însă consider că fiecare echipă, în funcţie de buget şi lot, trebuie să-şi propună un obiectiv. Nu poţi cu un buget de locul 8 să-ţi propui locul 1. Nu ştiu dacă interesează pe cineva cum acţionează fiecare în parte în acest sens. E clar că sportul suferă pentru că nu există o lege a sportului şi a sponsorizării. Sunt de acord cu dânsul din acest punct de vedere. Dar nu sunt de acord în altă privinţă. În funcţie de bugetul pe care-l ai şi cum reuşeşti să-l gestionezi, cum îţi plăteşti jucătoarele, îţi stabileşti un targhet de performanţă. Eu zic că nu e totuna locul 1 cu locul 2, cum nu e totuna medalia de bronz şi locul 4, cum nu e totuna locul 12 cu 13, care retrogradează direct. E logic! Anul acesta, poate pentru domnul Tadici e totuna locul 8 sau locul 9. Însă, pentru anul viitor, cu siguranţă şi eu şi dânsul suntem total de altă părere. Pentru că locul 8 te duce în play-off, iar locul 9, în play-out. Clasarea pe locurile 6-10 presupune o «plajă» destul de mare şi cu siguranţă echipele care investesc, finanţatorii, Consiliul Local, primăriile care dau bani publici, nu pot să accepte un astfel de obiectiv: ori play-off, ori play-out. Eu zic că este clar acest lucru”, a mai declarat „master coach” Constantin Ştefan. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button