Politica

Nicu Gheorghe consideră că

Liviu Boban a plecat de la PC pentru că i s-au luat jucăriile

După cum am anticipat, în urmă cu mai bine de o săptămână, Liviu Boban a plecat de la Partidul Conservator şi s-a înscris în PNL.
N-am anticipat, şi ne cerem scuze pentru asta, că Boban avea de gând să organizeze o ultimă conferinţă de presă, în calitate de secretar executiv al PC Vâlcea, chiar la sediul organizaţiei, în care să măture pe jos cu foştii săi colegi. Ştiam doar că urma să participe, joi, la întâlnirea dintre ziarişti şi noul său şef politic, senatorul Emilian Frâncu, liderul municipal al PNL.

Despărţire cu reproşuri

Pe Liviu Boban nu l-a lăsat inima să plece din partidul în care a activat încă de pe vremea răposatului Nicolae Munteanu fără a provoca un cutremur în interiorul acestuia. Înainte de a renunţa la funcţia de secretar executiv şi la calitatea de membru al PC Vâlcea, el i-a pus la zid pe liderii organizaţiei. „Fac parte din această structură politică de foarte mult timp. Sunt unul dintre puţinii membri care au rămas în partid din vremea când PC se numea PUR. I-am prins preşedinţi pe răposatul Nicolae Munteanu, pe fostul prefect Mircea Perpelea, pe regretatul Dumitru Buşe. Ştiţi că, după aceea, am luptat foarte mult cu primvicepreşedintele Deaconu, care îşi dorea să obţină şefia organizaţiei, însă eu am considerat că nu are calităţile necesare pentru a ocupa acest post. Mai recent, am avut de furcă şi cu Nicolae Pătru, care fusese numit direct de la Bucureşti, iar eu m-am opus, pentru că îl ştiam foarte bine. La acel moment, s-a găsit de cuviinţă ca, în fruntea filialei, să fie pus doctorul Grigore. Atunci, am avut capacitatea şi am reuşit să lupt alături de ceilalţi colegi să scăpăm de răul din interiorul organizaţiei. În prezent, nu pot să mai lupt şi am două variante: 1. să lupt din interiorul partidului pentru PC; 2. să-mi dau demisia de onoare. De ce de onoare? Pentru că ambele conduceri, şi de la judeţ, şi de la municipiu, au fost gândite de mine, alături de alţi colegi. Pentru că eu i-am propus şi i-am susţinut pe oamenii care conduc cele două structuri. Din păcate, proiectul meu a eşuat şi de aceea vă anunţ că demisionez din PC, din toate funcţiile, inclus cea de membru al Consiliului Naţional. N-o să atac niciun coleg, n-o să spun vorbe urâte despre PC. Am hotărât să demisionez din PC în locul în care am fost primit, în urmă cu foarte mulţi ani”, a declarat Boban.

Nicu Gheorghe le-a luat apărarea liderilor judeţeni şi municipali

Ca după un duş rece, conservatorul care se afla lângă el la conferinţa de presă, Nicu Gheorghe a sesizat „nuanţele”, ripostând imediat. Acesta le-a luat apărarea „celor care conduc judeţul şi municipiul”, încercând să-l pună la punct pe colegul său. „Cred, domnule Boban, că aţi avut o problemă de adaptare. După ce l-aţi îndepărtat pe doctorul Grigore, aţi vrut schimbarea partidului, relansarea activităţii, iar aceste lucruri s-au întâmplat. Prin atitudinea dumneavoastră de acum, eu înţeleg că asta nu vă mai convine sau că, pur şi simplu, nu mai ţineţi pasul, dar nu e normal să lansaţi critici nefondate. Eu v-aş ruga să n-o mai daţi cotită şi să spuneţi adevărul, că supărarea dumneavoastră pleacă de la faptul că vi s-au luat jucăriile! Făceaţi referire la perioada doctorului Grigore. Păi, să-mi fie cu iertare, el, bietul, era pe hârtie preşedinte. În realitate, dumneavoastră făceaţi toate jocurile. Cei care au venit acum, corect, vor să facă treabă serioasă, să respecte statutul, fără perdele, fără aranjamente de culise. Asta vi s-a cerut şi dumneavoastră în ultima şedinţă, să respectaţi statutul. Atât!”, a replicat viceliderul PC Vâlcea, sugerând că pe Liviu Boban l-ar fi deranjat faptul că n-ar mai fi avut acces la visteria filialei, iar deciziile importante au început să-şi urmeze cursul firesc.

Fişete sparte, lovituri sub centură, acuze peste acuze

După ce Nicu Gheorghe a făcut aceste remarci, Boban a revenit total asupra promisiunii de a nu-şi critica colegii şi, provocat un pic şi de jurnalişti, a completat: „Sunt multe lucruri care nu-mi plac la actuala conducere a PC. În primul rând, modul în care a început activitatea. Mă aşteptam ca totul să se facă în echipă, dar m-am lovit de o barieră pusă de preşedinte, de domnul Stănculescu, care nu cunoaşte rolul unui secretar executiv într-un partid. El a crezut că singura treabă pe care trebuie să o fac eu este aceea de scrie procese verbale. Ori eu aveam multe idei, multe planuri legate de relansarea PC în Vâlcea. În niciun caz n-aveam de gând să mă închid într-un birou pentru a completa procese verbale. În al doilea rând, actuala conducere a organizaţiei a început să creeze structuri paralele în localităţi în care PC avea filiale, şi încă unele puternice, care s-au remarcat cu rezultate bune în campaniile trecute. În loc să înceapă această acţiune cu localităţile unde n-avem nimic, ei s-au apucat să dărâme ceea ce era deja construit. O gafă imensă, zic eu! Vă mai dau un argument: la Nicolae Bălcescu, unde dacă mai aveam 5-6 voturi luam al doilea consilier local şi unde avem o filială destul de bună, ei au tăbărât pe organizaţie ca să o distrugă. De asemenea, în urmă cu câteva zile, cineva din conducerea filialei, care probabil că vâna funcţia de secretar executiv, mi-a spart lacătul de la fişet, sub pretextul că avea nevoie de nu ştiu ce documente. Păi, să-mi fie cu iertare, dar putea să mă sune şi în 2 minute veneam de la firmă la sediul partidului şi-i dădeam orice dorea. Dar, ca să vedeţi gândire!”.
Ultimul cuvânt l-a avut Nicu Gheorghe, acesta citând o zicală din popor: „pisica, atunci când n-ajunge la slănină, zice că nu-i bună”. „La PC – Vâlcea, era o degringoladă totală, care probabil că le şi folosea cumva unora. Acum, la conducere au venit nişte oameni cărora le place să existe ordine. Nu e nimic rău în asta, domnule Boban! Nu vă plac ordinea şi disciplina?”, a conchis vicepreşedintele conservator.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button