Diverse

Începe balul!

Handbal bal* Oltchim – Randers, prima bătălie din grupele Ligii Campionilor, se va da sâmbătă, 9 octombrie, pe terenul nordicelor

Toate drumurile duc în Danemarca! După experienţa fericită avută la Aarhus, cu Naţionala, acolo unde România a reuşit să câştige, pentru a doua oară consecutiv o competiţie amicală extrem de puternică, Cupa Mondială, dar şi după cele cinci etape disputate în campionat, „galacticele” de la Oltchim vor uita pentru câteva zile de întrecerea internă, toate atenţia şi gândurile fiindu-le îndreptate spre primul meci al acestei toamne din grupele Champions League. Formaţia vâlceană, vice-campioană en-titre a Ligii Campionilor, cea mai importantă competiţie inter-cluburi din handbalul feminin, urmează să întâlnească sâmbătă, 9 octombrie, în deplasare, în Danemarca, echipa Randers HK. Danezele au ajuns în grupele Ligii Campionilor în urma unui turneu de calificare în care a reuşit să-şi spulbere adversarele. Milli Piyango (Turcia), HC Sparta (Ucraina) şi Bayer Leverkusen (Germania) au căzut pradă formaţiei daneze, care a reuşit să acceadă în grupele Ligii după trei victorii categorice. Randers este considerată o echipă puternică, însă principalele favorite la calificarea în faza următoare a competiţiei rămân Oltchim şi Larvik. Touloun, deşi a reuşit să producă surpriza în campionatul Franţei, scoţând-o din joc pe Metz, nu este cotată cu şanse mari de a pune probleme celorlalte formaţii din grupa C. În aceste condiţii, calcule sunt simple pentru Oltchim. Un succes în Danemarca îi va spori considerabil şansele de a termina grupa C pe unul dintre primele două locuri, care asigură prezenţa în următoarea fază a Ligii Campionilor.

Partida cu nordicele va fi condusă de o brigadă din Slovenia

Prima manşă a duelului româno-danez va fi condusă de o brigadă de arbitri din Slovenia, formată din Ales Veber şi Damjad Janez Pangerc. De asemenea, pentru meciul din Danemarca, dintre Randers şi Oltchim a fost delegat din partea EHF, pentru a superviza partida şi pe cei doi arbitri, Berndt Dugall, din Germania.

Randers – Oltchim, transmis în direct pe Digi Sport

Sâmbătă, 9 octombrie, vice-campioana Europei, CS Oltchim Rm. Vâlcea, începe un nou război pentru cucerirea celei mai importante competiţii inter-cluburi, Champions League. Prima luptă se va da în Danemarca, acolo unde „galacticele” o vor întâlni pe fosta formaţie a căpitanului de la Oltchim, Steluţa Luca. Simbolul formaţiei vâlcene, „ministrul” apărării chimiste, a evoluat pentru două sezoane la Randers, echipă pe care speră acum să o învingă în primul meci din grupa C. Duelul româno-danez va putea fi urmărit şi în ţară, partida dintre Randers şi Oltchim urmând a fi transmisă în direct, sâmbătă, 9 octombrie, de 15.30 (ora României) pe postul de televiziune Digi Sport.

„Galacticele” vor avea galerie la primul meci din Champions League

Vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, ne-a informat că, de această dată, nu s-a organizat vreo excursie în Danemarca pentru fanii Oltchim-ului. Nu sunt anunţaţi a ajunge la Randers suporteri din România, însă este foarte posibil ca vâlcencele să fie susţinute la meciul din Danemarca de o galerie numeroasă. „Oltchim este extrem de iubită de românii stabiliţi în Danemarca. Nu vor fi suporteri din ţară, însă am înţeles, din ceea ce mi-au spus oficialii de la Randers, că au existat foarte multe solicitări de bilete pentru meci din partea românilor care lucrează sau locuiesc în Danemarca. Cred că vor fi în sală în jur de 300 de români”, a precizat Petre Berbecaru.

Naţionala Danemarcei vs. Naţionala României

Aşa cum prima reprezentativă a României este formată în majoritatea din jucătoare de la Oltchim, echipa naţională a Danemarcei a fost închegată şi ea pe scheletul regăsit la Randers. În aceste condiţii s-ar putea spune că la sfârşitul acestei săptămâni, în primul meci din grupa C a Ligii Campionilor, se vor întâlni echipele naţionale ale Danemarcei şi României, două forţe în handbalul feminin mondial. Favorită la câştigarea meciului rămâne, însă, formaţia vâlceană, care şi-a propus ca în acest sezon să reediteze performanţa din sezonul trecut, când a ajuns până în finala Ligii Campionilor sau chiar să o depăşească şi să cucerească trofeul european. Pentru primul duel din faza grupelor nu există indisponibilităţi în tabăra chimistă. Nu s-a stabilit încă nici lotul care va face deplasarea în Danemarca, clar fiind doar faptul că între cele care îşi vor lua zborul spre Randers nu se va regăsi Clara Vînătoru. Aceasta nu a ajuns încă la nivelul optim pentru a juca un astfel de meci după accidentarea care a ţinut-o departe de handbal pentru o vreme. În altă ordine de idei, Randers are de ales pe cine se va baza în meciul cu Oltchim dintre 21 de jucătoare: Stine Aagard şi Franciela Masson de Souza (Brazilia), Stephanie Andersen – portari, Nina Worz (Germania), Gitte Andersen, Mie Augustesen, Djenita Bajic, Camilla Dalby, Jelena Eric (Serbia), Maria Fisker, Katrine Fruelund, Emilie Johansen, Sofie Johansen, Thea Kragelund Olesen, Berit Kristensen, Simone Kristensen, Simone Kristiansen, Alessandra Medeiros de Oliveira (Brazilia), Mette Melgaard, Anna Okkels, Camila Pedersen.

Clubul danez a acceptat reciprocitatea

Formaţia vâlceană şi-a stabilit programul până la meciul cu Randers. După partida de la Reşiţa, ce se va disputa marţi, 5 octombrie, de la ora 11.00, Oltchim se va reîntoarce la Vâlcea. Pentru miercuri, 6 octombrie, au fost stabilite două antrenamente, iar joi, 7 octombrie, după amiază, va avea loc în Sala Traian ultima şedinţă de pregătire de dinaintea plecării spre Danemarca. „Galacticele” vor pleca spre Bucureşti, vor înnopta la Rin Grand Hotel, iar vineri dimineaţă, la 7.15 vor decola spre Randers. Acolo vor fi preluate de oficialii echipei daneze, care au acceptat reciprocitatea şi s-au preocupat pentru ca Oltchim să beneficieze de cele mai bune condiţii la Randers, urmând ca şi conducerea clubului vâlcean să procedeze la fel la meciul retur. Antrenamentul oficial al campioanei României va avea loc vineri, după amiază, de la 17.30, iar pentru sâmbătă, de la 14.30, ora locală (15.30, ora României) a fost programată marea bătălie dintre Randers şi Oltchim.

Programul primei etape din grupele Champions League (sâmbătă, 9 octombrie şi duminică, 10 octombrie):

Grupa A

Buduconst (Muntenegru) – Dinamo    (Rusia)            _-_
IK Savehof (Suedia) – Viborg HK (Danemarca)        _-_

Grupa B

Korvex Debrecen (Ungaria) – Hypo Viena (Austria)     _-_
Itxako (Spania) – HC Leipzig (Germania)            _-_

Grupa C

Randers HK (Danemarca) – Oltchim Rm. Vâlcea     _-_
Toulon (Franţa) – Larvik HK (Norvegia)            _-_

Grupa D

Zvezda Zvenigorod (Rusia) – Audi Gyor (Ungaria)        _-_
Podravka Koprivnica (Croaţia) – RK Krim (Slovenia)    _-_

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button